Ελλαδα

Η απάντηση του Υπ. Προστασίας του Πολίτη στην ανάρτηση της χήρας του δολοφονηθέντος Γιώργου Καραϊβάζ

«Η έρευνα θα συνεχιστεί έως τέλους»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιώργος Καραϊβάζ (Φωτογραφία αρχείου)
Γιώργος Καραϊβάζ (Φωτογραφία αρχείου) © Youtube

Δολοφονία Καραϊβάζ: Τι αναφέρει η χήρα για την υπόθεση και η απάντηση από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Απάντηση σε ανάρτηση της χήρας του δολοφονηθέντος δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, η οποία εκφράζει έντονα παράπονα για τη συμπεριφορά της αστυνομίας και για την ηγεσία το Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, καθώς και ότι πληροφορείται από διάφορες φήμες ότι η υπόθεση μπήκε στο αρχείο, εξέδωσε το Υπ. Προστασίας του Πολίτη, τονίζοντας ότι η έρευνα θα συνεχιστεί μέχρι να οδηγηθούν οι ένοχοι στη Δικαιοσύνη.

Στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, υπογραμμίζεται ότι η χήρα του δημοσιογράφου μπορεί απευθείας να επικοινωνήσει και να συναντήσει τον υπουργό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπ. Προστασίας του Πολίτη

«Είναι αυτονόητο ότι η υπόθεση της διερεύνησης της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ θα συνεχιστεί μέχρι να βρεθούν οι ένοχοι και να αποδοθούν στη Δικαιοσύνη.

Τη διαχείριση της υπόθεσης αυτής έχουν οι αρμόδιοι Αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, οι οποίοι οφείλουν να ενημερώνουν για τις εξελίξεις τη χήρα του Γιώργου Καραϊβάζ. Ανεξάρτητα από αυτό, η χήρα του δολοφονηθέντος δημοσιογράφου μπορεί να επικοινωνήσει απευθείας και να συναντήσει τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη όποια στιγμή επιθυμεί».

Η ανάρτηση της Στάθας Αλεξανδροπούλου Καραϊβάζ

Σημειώνεται ότι στην ανάρτηση της στα social media, η σύζυγος του Γιώργου Καραϊβάζ, Στάθα Αλεξανδροπούλου Καραϊβάζ, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ύστερα από 17 μήνες από τη δολοφονία του δημοσιογράφου δεν έχει γίνει καμία πρόοδος στην υπόθεση.

Επισημαίνει ότι «με τίποτα δεν θα δεχθώ τη σιωπή, γιατί σωπαίνοντας είναι σαν να δίνω άλλοθι σ' όλους αυτούς που ίσως εννοούν ότι ο Γιώργος είχε άλλου είδους διασυνδέσεις» και καταλήγοντας η χήρα του Γιώργου Καραϊβάζ ζητάει τη βοήθεια όλων «προκειμένου να μην ξεχαστεί και αφεθεί το ειδεχθές έγκλημα ως έγκλημα του κοινού ποινικού δικαίου».

«Μια επίσημη ενημέρωση από την πολιτεία δεν υπάρχει, εάν υπάρχουν αδικήματα που βαραίνουν τον σύζυγο μου ας τα κοινοποιήσουν διαφορετικά απαιτώ να κατατάξουν αυτό το έγκλημα σε μια ειδική κατηγορία. Με τίποτα δεν θα δεχθώ τη σιωπή γιατί σωπαίνοντας είναι σαν να δίνω άλλοθι σ όλους αυτούς που ίσως εννοούν ότι ο Γιώργος είχε άλλου είδους διασυνδέσεις» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η κα. Καραϊβάζ στην ανάρτησή της.

Αφιερωμένο στη μνήμη σου 17 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ Μιας και οι μέρες πέρασαν μαζί με τη θερινή ραστώνη αναρωτιέμαι σε ποιο...

Posted by Στάθα Αλεξανδροπούλου Καραϊβάζ on Friday, September 9, 2022

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ