Ελλαδα

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Για «θαυμάστριες που προσφέρονται» έκανε λόγο η σύζυγός του

Ο διάλογος με την υπεράσπιση

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
petros-filippidis

Δίκηη Πέτρου Φιλιππίδη: Η τρίτη μέρα της κατάθεσης της συζύγου του και οι «θαυμάστριες που προσφέρονται».

Η Ελπίδα Νίνου, η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη που καταθέτει για τρίτη ημέρα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, εμμένει στην άποψη ότι οι καταγγελίες για σεξουαλική βία που έγιναν σε βάρος του ηθοποιού είναι ένα οργανωμένο σχέδιο

Η κ. Νίνου, απαντώντας σε ερωτήσεις της υπεράσπισης του συζύγου της, επανέλαβε σήμερα ότι δεν ισχύουν όσα ισχυρίζονται οι φερόμενες παθούσες, περιγράφοντας τον σύζυγό της ως έναν άνθρωπο «γλυκό και τρυφερό, που σέβεται το όχι». Μάλιστα, οι τόνοι ανέβηκαν στη δικαστική αίθουσα όταν η κυρία Νίνου, απαντώντας σε ερώτηση της υπεράσπισης, υποστήριξε πως «οι άνθρωποι οι προβεβλημένοι έχουν στα πόδια τους ανθρώπους να κάνουν κάτι. Προσφέρονται οι άνθρωποι, δεν έχουν ανάγκη να πιέσουν. Υπάρχουν θαυμάστριες…».

Σύμφωνα με τη μάρτυρα, μέχρι την ημέρα των καταγγγελιών για σεξουαλική βία δεν είχε ακουστεί τίποτε για κακοποιητικές συμπεριφορές του Πέτρου Φιλιππίδη. «Ποτέ!» τόνισε με έμφαση η μάρτυρας, συμπληρώνοντας πως «αν συνέβαινε, θα είχε μαθευτεί και θα είχε γίνει θέμα αν κάποια γυναίκα παρενοχλούταν».

Όπως είπε η σύζυγος του κατηγορούμενου «Ο Πέτρος είναι απαιτητικός στη δουλειά, είναι τελειομανής. Ζητούσε το καλύτερο. Μπορεί με τη συμπεριφορά του να αδίκησε κάποιους ανθρώπους. Να φώναξε, να χτύπησε το χέρι στο τραπέζι, να έφυγε από μια πρόβα. Έβγαζε και υπερβολικό εγωισμό. Μπορεί να πίστευε ότι είναι ο μέντορας, ο καλύτερος. Δεν πέταγε τασάκια, τίποτα δεν έκανε. Στον εαυτό του ξεσπούσε πρώτα».

Αναφερόμενη στις ηθοποιούς που κατήγγειλαν δημόσια μη ποινικά αξιοποιήσιμες συμπεριφορές του κατηγορούμενου και έχουν κληθεί να καταθέσουν στη δίκη, η μάρτυρας είπε πως θεωρεί πολύ υποκριτικό αυτό που γίνεται σε βάρος του συζύγου της, τονίζοντας πως δύο εκ των καταγγελουσών που βγήκαν σε εκπομπές έχουν συνεργαστεί επί σειρά ετών με τον θιασάρχη και είχαν καλές σχέσεις μαζί του.

Μιλώντας για την Πηνεπόλη Αναστασοπούλου, η κυρία Νίνου είπε: «Την γνωρίζω πολύ καλά. Έχω συνεργαστεί μαζί της κι εγώ κι ο Πέτρος. Δεν είχε κάνει ποτέ κανένα παράπονο. Μου είχε πει να δώσω χαιρετίσματα. Μου είπε πόσο τον θαυμάζει και τον αγαπάει. Το 2011 σε συνέντευξη τον έλεγε "μέντορα και δάσκαλο". Εγώ πιστεύω ότι είναι οργανωμένο» και πρόσθεσε για την Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους«Οι σχέσεις μας ήταν καλές, βγάζαμε φωτογραφίες. Μιλούσε με τον Πέτρο. Έχει βρεθεί σε τραπέζι με τον γιο μου. Ποτέ δεν έδειξε ότι έχει πρόβλημα με τον Πέτρο. Θεωρώ πολύ υποκριτικό αυτό που γίνεται. Πόση υποκρισία για μια δουλειά; Ο χώρος του θεάτρου είναι σαν γειτονιά. Όλοι στον ίδιο χώρο απλώνουμε. Δεν είναι δυνατόν να μην είχε ενημερώσει τον σύζυγό της για κάτι τέτοιο», ανέφερε για μία από τις ηθοποιούς η κ. Νίνου, η οποία υπογράμμισε επίσης πως στον χώρο του θεάτρου «υπήρχε εκφοβισμός να μην παίρνουν στις δουλειές ανθρώπους που στηρίζουν τους κατηγορούμενους».

Ακόμα, η ίδια χαρακτήρισε «μεσαίωνα» τη φράση του Πασχάλη Τσαρούχα ότι όποιος θέλει να μιλήσει υπέρ Φιλιππίδη «θα τον κρεμάσουν στα μανταλάκια», ενώ υποστήριξε ότι υπάρχει «εκφοβισμός» ώστε «να μην παίρνουν στις δουλειές ανθρώπους που στηρίζουν τους κατηγορουμένους».

Υπεράσπιση: Στη διαφωνία ή στην άρνηση ποια ήταν η συμπεριφορά του συζύγου σας;
Μάρτυρας: Πάντα άκουγε την άποψή μου, ακόμα και του παιδιού μας που ήταν μικρό. Δε με πίεσε ποτέ να κάνω κάτι που δεν ήθελα. Όταν έλεγα όχι, ήταν όχι. Σεβόμασταν ο ένας την προσωπικότητα του άλλου.
Υπεράσπιση: Στις γενετήσιες σχέσεις;
Μάρτυρας: Ο Πέτρος σεβόταν το «όχι». Είναι ένας γλυκός, τρυφερός άνθρωπος. Σεβόταν το «όχι» το δικό μου στις προσωπικές στιγμές.
Υπεράσπιση: Μέχρι την ημέρα των καταγγελιών είχε έρθει ποτέ κάποιο μήνυμα ότι είναι κακοποιητικός;
Μάρτυρας: Ποτέ δεν έγινε αυτό. Έχει συνεργαστεί με παρά πολλές γυναίκες. Έχει συνεργαστεί με 300-400 γυναίκες. Είχε πολύ καλές συνεργασίες με νέες καταξιωμένες γυναίκες, τις έκανε πρωταγωνίστριες και ποτέ καμία δεν ανέφερε βιασμό.
Υπεράσπιση: Ότι έχει καταπιεστική συμπεριφορά στο θέμα αυτό;
Μάρτυρας: Όχι, ποτέ. Αν συνέβαινε, θα είχε μαθευτεί και θα είχε γίνει θέμα αν κάποια γυναίκα παρενοχλούταν.
Υπεράσπιση: Υπήρχαν άλλες φήμες;
Μάρτυρας: Είναι απαιτητικός στη δουλειά, είναι τελειομανής. Ζητούσε το καλύτερο. Μπορεί με τη συμπεριφορά του να αδίκησε κάποιους ανθρώπους. Να φώναξε, να χτύπησε το χέρι στο τραπέζι, να έφυγε από μια πρόβα. Έβγαζε και υπερβολικό εγωισμό. Μπορεί να πίστευε ότι είναι ο μέντορας, ο καλύτερος. Δεν πέταγε τασάκια, τίποτα δεν έκανε. Στον εαυτό του ξεσπούσε πρώτα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ