Ελλαδα

Πώς τολμά ένας άντρας χωρίς τέλειο σώμα να εμφανίζεται με μαγιό;

Δεν είναι κάποιου είδους shaming (breast shaming ίσως;) αυτό που κάνει η συντρόφισσα Αυλωνίτου; Αυτό δεν υποτίθεται ότι είναι κακό;

41586-784579.jpg
Μάνος Βουλαρίνος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τόπλες άντρας

Το tweet της Ελένης Αυλωνίτου για την εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη χωρίς μπλούζα και ο σεξισμός από τη γυναίκα προς τον άντρα.

Φανταστείτε έναν πολιτικό της Νέας της Δημοκρατίας (ή έναν οποιονδήποτε άντρα) να γράφει για μια πολιτικό του ΣΥΡΙΖΑ (ή για μια τυχαία ινφλουένσερ) η οποία μετά το μπάνιο της πήγε στην διπλανή παραλιακή ταβέρνα για φαγητό με το μαγιό της το εξής: «διακρίνεται κυτταρίτιδα μετρίου βαθμού που σημαίνει ότι ο οργανισμός δεν αποβάλλει κανονικά τα απορρίμματά του και εξαιτίας της κακής τοπικής αιμάτωσης δεν καίει το λίπος . Αντιαισθητικό αλλά για κάποιο λόγο μοστράρει τα πόδια της συνεχώς. Τι να πεις;;;».

Το ικρίωμα στην πλατεία Συντάγματος θα είχε στηθεί στο πρώτο πεντάλεπτο από το τουιτάρισμα, τηλεοπτικές εκπομπές θα άλλαζαν τον προγραμματισμό τους για να συνδεθούν με ρεπόρτερ, ψυχολόγους, δικηγόρους και λοιπούς πανελίστες που θα συζητούσαν συγκλονισμένοι από το τρομερό τουίτ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα πλημμύριζαν από οργή για το κάθαρμα που τόλμησε να γράψει κάτι κακό για την εμφάνιση μιας γυναίκας (άμα έγραφε καλό δεν θα πείραζε αφού δεν είναι η κριτική που ενοχλεί αλλά η αρνητική κριτική).

Λοιπόν, ένα τέτοιο τουιτάρισμα έγινε και ο λόγος που δεν είδατε τον όχλο με τα κινητά στο χέρι να στήνει λαϊκά δικαστήρια και τους ινφλουένσερ να εξαπολύουν πύρινα ποστ είναι ότι ο κριτής της εμφάνισης ήταν γυναίκα και μάλιστα αριστερή ενώ ο κρινόμενος ήταν άντρας και μάλιστα κεντροδεξιός. Πιο συγκεκριμένα η συντρόφισσα Αυλωνίτου μην αντέχοντας την εικόνα του Μητσοτάκη με μαγιό σε παραλιακή ταβέρνα τουίταρε:

Το tweet της Αυλωνίτου για τον Μητσοτάκη

Το τουίτ της ήταν απάντηση σε ένα (αρκετά αστείο) βίντεο όπου μπλεκόταν ο πρωθυπουργός με το Έλα ν’ Αγαπηθούμε Ντάρλινγκ (νομίζω, αν κάνω λάθος ζητώ συγγνώμη)

Το tweet της Αυλωνίτου για τον Μητσοτάκη

Αφού πω ότι, κυρίως για επαγγελματικούς λόγους αλλά όχι μόνο, προτιμώ να κράζει ο οποιοσδήποτε οτιδήποτε δεν του αρέσει από το να υπάρχει λίστα ιερών και οσίων τα οποία δεν αγγίζουμε, θέλω να κάνω μερικές ερωτήσεις:

Η διαφορετική αντιμετώπιση ανδρών και γυναικών δεν είναι ο ορισμός του σεξισμού που τόσο πολύ κάνετε ότι σας ενοχλεί; Δεν είναι κάποιου είδους shaming (breast shaming ίσως;) αυτό που κάνει η συντρόφισσα Αυλωνίτου; Αυτό δεν υποτίθεται ότι είναι κακό; Πού είναι οι ευαίσθητοι συμπολίτες που μας ζαλίζουν ότι δεν πρέπει να κρίνουμε την εξωτερική εμφάνιση των άλλων; Πού είναι αυτοί που σταυρώνουν όποιον τολμήσει να κρίνει την εμφάνιση γυναικών, ακόμα και αυτών που η εμφάνισή τους είναι το επάγγελμά τους; Μήπως πρέπει επιτέλους να δεχτούμε ότι οι άντρες είναι γουρούνια και τους αξίζει το οτιδήποτε ενώ οι γυναίκες είναι το άλλο μισό του ουρανού και τους αξίζουν μόνο κομπλιμέντα και επευφημίες; Πώς αντέχετε να είστε τόσο υποκριτές; Και μπράβο σας.

Υ.Γ. Το ακόμα πιο ενδιαφέρον (πιθανόν και από ψυχαναλυτικής απόψεως) με την Αυλωνίτου και τη γυναικομαστία είναι ότι πρόεδρος του κόμματος της Αυλωνίτου είναι αυτός:

Αλέξης Τσίπρας

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ