Ελλαδα

Το τουρκικό drone Bayraktar από τη Λιβύη και η κατηγορηματική διάψευση από το Υπουργείο Άμυνας

«Ύποπτη και ψευδής η πληροφορία»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Κανένα τουρκικό drone, τύπου Bayraktar, δεν βρίσκεται στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, ξεκαθαρίζει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Κατηγορηματική διάψευση από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για το τουρκικό drone Bayraktar που φέρεται να βρίσκεται στα χέρια των Ενόπλων Δυνάμεων. Στην ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα, ξεκαθαρίζεται ότι δεν έχουν καμία βάση οι πληροφορίες για το τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας κάνει λόγο για «ψευδή και ύποπτη» πληροφορία που μεταδόθηκε από ΜΜΕ και η οποία ανέφερε ότι Έλληνες στρατιωτικοί βρήκαν ένα τουρκικό drone bayraktar στη Λιβύη και το μετέφεραν στην Αθήνα.

Το Πεντάγωνο προσθέτει ότι «επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του όσον αφορά στη διασπορά ψευδών ειδήσεων με αρνητικό αντίκτυπο στην Εθνική Άμυνα και Ασφάλεια».

Τουρκικό drone: Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας

«Από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης διευκρινίζεται ότι η δήθεν πληροφορία που αναφέρει πως τουρκικό Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος (UAV) περιήλθε στην κατοχή Ελλήνων στρατιωτικών στη Λιβύη κατά το έτος 2020 στερείται σοβαρότητος, είναι ψευδής και ύποπτη.

» Το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του όσον αφορά στη διασπορά ψευδών ειδήσεων με αρνητικό αντίκτυπο στην Εθνική Άμυνα και Ασφάλεια».

Τι μετέδωσαν ΜΜΕ για το τουρκικό drone από τη Λιβύη

Όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα, ΜΜΕ μετέδωσαν ότι Έλληνες αξιωματικοί βρήκαν στη Βεγγάζη της Λιβύης το 2020 ένα τουρκικό drone, τύπου Bayraktar -κάτι το οποίο διέψευσε κατηγορηματικά το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Το στρατιωτικό UAV είχε καταρριφθεί. Με τη βοήθεια Λίβυων στρατιωτικών μετέφεραν το τουρκικό drone στην Ελλάδα, προκειμένου να το αναλύσουν και να αναπτύξουν αντίμετρα κατά των μη επανδρωμένων αεροσκαφών της Τουρκίας, τα οποία έχουν αυξήσει τις εμφανίσεις τους στο Αιγαίο.