Ελλαδα

Θεσσαλονίκη: Απείλησε τη σύζυγό του με μαχαίρι και τη χτύπησε στην κοιλιά

Τι ισχυρίστηκε ο 38χρονος στην απολογία του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χωρίς τέλος τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στην Ελλάδα
Χωρίς τέλος τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στην Ελλάδα © Unsplash

Ενδοοικογενειακή βία στη Θεσσαλονίκη με θύμα 28χρονη. Κατηγορούμενος ο 38χρονος σύζυγός της. Η δικαστική απόφαση.

Στη Θεσσαλονίκη μια ακόμη υπόθεση που αφορά ενδοοικογενειακή βία έφθασε στα δικαστήρια.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μια 28χρονη κατήγγειλε ότι επί 11 χρόνια δέχεται σωματική και ψυχολογική βία από τον 38χρονο σύζυγό της και πατέρα των τεσσάρων ανήλικων παιδιών τους.

Το τελευταίο επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας εκτυλίχθηκε το απόγευμα της Τρίτης 6 Σεπτεμβρίου όταν, σύμφωνα με την καταγγελία της γυναίκας, ο σύζυγός της τη χτύπησε στην κοιλιά και την απείλησε με μαχαίρι.

Ο 38χρονος παραπέμφθηκε σε δίκη στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης και καταδικάστηκε σε συνολική φυλάκιση 1 έτους και 9 μήνες για απόπειρα σωματικής βλάβης, εξύβριση και απειλή.

Το δικαστήριο αποφάσισε να εκτίσει ο κατηγορούμενος τους δύο πρώτους μήνες της ποινής του, αναστέλλοντας όμως το υπόλοιπο αυτής. Παράλληλα, χορήγησε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση υπό τον όρο της εμφάνισης μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής διαμονής του. Ο 38χρονος, με καταγωγή από την Αλβανία, άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Η παθολογική ζήλια και η ενδοοικογενειακή βία - Τι καταγγέλλει η 28χρονη στη Θεσσαλονίκη

«Με ζηλεύει παθολογικά. Από τα 17 που είμαστε μαζί υφίσταμαι βία. Έχω απευθυνθεί επανειλημμένα στην αστυνομία, κατέθεσα μήνυση και ασφαλιστικά μέτρα» ανέφερε στην κατάθεσή της η 28χρονη, με καταγωγή από τη Ρωσία, στο δικαστήριο. Και πρόσθεσε: «Φιλοξενήθηκα τρεις φορές σε δομή για κακοποιημένες γυναίκες».

«Τον συγχώρεσα, όμως, τις προηγούμενες φορές και ανασκεύασα. Είπε ότι θα αλλάξει» συνέχισε η καταγγέλλουσα στην κατάθεσή της στο δικαστήριο για την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας.

Τι ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος στη Θεσσαλονίκη για την ενδοοικογενειακή βία

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος στη Θεσσαλονίκη αρνήθηκε τις κατηγορίες. Όπως ισχυρίστηκε, είναι «αξιοπρεπής άνθρωπος».

«Δεν τη χτύπησα. Κάνω δύο δουλειές για να επιβιώσουμε. Με απειλεί συνεχώς με τα παιδιά, γιατί γνωρίζει πόσο τα αγαπάω. Καλεί κάθε χρόνο την αστυνομία» ανέφερε ακόμη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ