Ελλαδα

Κρήτη: 17χρονη κατήγγειλε ότι τη βίασε 55χρονος

Στην αστυνομία με τους γονείς της

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κακοποιημένη γυναίκα προτάσσει το χέρι της
Νέες υποθέσεις βιασμών ανηλίκων βλέπουν το φως της δημοσιότητας (φωτογραφία αρχείου) © Pixabay / ninocare

Κρήτη: Καταγγελία 17χρονης για βιασμό της από 55χρονο - Άλλες δύο καταγγελίες βιασμού γυναικών έγιναν γνωστές σήμερα

Ένα 17χρονο κορίτσι από το Λασίθι της Κρήτης κατήγγειλε ότι ένας 55χρονος την οδήγησε σε ερημική τοποθεσία και τη βίασε.

Σύμφωνα με το ekriti.gr, η ανήλικη μαζί με τους γονείς της πέρασε το πρωί την πόρτα της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγίου Νικολάου και κατήγγειλε ότι 55χρονος την επιβίβασε στο αυτοκίνητό του και αφού την οδήγησε σε ερημική τοποθεσία, τη βίασε.

Η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης με τις πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδας να λένε ότι ο 55χρονος δεν έχει ακόμη συλληφθεί ωστόσο οι έρευνες είναι σε εξέλιξη.

Δύο ακόμη καταγγελία για βιασμό γυναικών έγιναν γνωστές σήμερα. Μία 31χρονη Βρετανίδα κατήγγειλε ότι βιάστηκε από παρέα Βέλγων σε ξενοδοχείο της Ρόδου, ενώ 16χρονη κατήγγειλε τον ομαδικό βιασμό της σε πάρτι στην Αθήνα. 

Καταγγελία για ομαδικό βιασμό 16χρονης σε πάρτι στην Αθήνα

Ομαδικό βιασμό κατήγγειλε μια κοπέλα 16 ετών, ύστερα από ένα πάρτι στο οποίο βρέθηκε στο σπίτι ενός 19χρονου. Το περιστατικό συνέβη στις 20 Αυγούστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κορίτσι είχε ενημερώσει τους γονείς της ότι θα κοιμόταν το βράδυ στο σπίτι μίας φίλης της. Εκεί συνάντησε τον 19χρονο, ο οποίος τις μετέφερε σε σπίτι με άλλα 4-5 άτομα. Η καταγγέλλουσα υποστηρίζει ότι κατανάλωσε δύο ποτά και στη συνέχεια αισθάνθηκε δυσφορία. Έπεσε να κοιμηθεί και όταν ξύπνησε είχε φρικτούς πόνους. Δεν είχε τότε τις δυνάμεις να σηκωθεί και να αποχωρήσει από το σπίτι, οπότε ξάπλωσε εκ νέου. Όταν ξύπνησε το πρωί στο σπίτι δεν βρισκόταν κανείς. Η ίδια επέστρεψε στην οικία της όπου ενημέρωσε τους γονείς της. Ο πατέρας της ανήλικης κατέθεσε αμέσως μήνυση στις Αρχές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες κατά την ιατροδικαστική εξέταση βρέθηκαν στοιχεία που παραπέμπουν σε βιασμό.

Ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στο Mega, τόνισε πως σε τέτοιες περιπτώσεις το σημαντικό είναι να προστρέχουμε άμεσα σε ιατροδικαστή. «Ο χρόνος, δυστυχώς, λειτουργεί ενάντια του θύματος και υπέρ του δράστη, καθώς μετά το πέρας κάποιων ημερών δεν μπορούμε να βρούμε τη χρήση, π.χ κάποιας ουσίας, γιατί μεταβολίζονται αρκετά γρήγορα, επίσης μετά τις 72 ώρες από την πράξη χάνεται η όποια πιθανότητα εύρεσης γενετικού υλικού στο θύμα», εξήγησε.

31χρονη Βρετανίδα καταγγέλλει ότι βιάστηκε από Βέλγους σε ξενοδοχείο της Ρόδου

Μια 31χρονη Βρετανίδα κατήγγειλε ότι βιάστηκε από παρέα Βέλγων σε ξενοδοχείο της Ρόδου. Η γυναίκα ισχυρίζεται ότι αυτή και οι φίλες της συναντήθηκαν με μια παρέα ανδρών από το Βέλγιο σε ένα κλαμπ στο Φαληράκι τα ξημερώματα της Κυριακής. Σύμφωνα με πληροφορίες του dimokratiki.gr, το φερόμενο θύμα ανέφερε πως περίπου πέντε με οκτώ άνδρες από το Βέλγιο, ηλικίας 30-35 ετών, κάλεσαν τη Βρετανίδα και τις φίλες της να τους ακολουθήσουν στο ξενοδοχείο τους, στο Φαληράκι.

Η Βρετανίδα ανέφερε στην κατάθεσή της στην αστυνομία ότι είχε συναινετικό σεξ με έναν από τους άνδρες στο μπαλκόνι του δωματίου. Κατά τη διάρκεια αυτή, οι φίλες της αποχώρησαν από το δωμάτιο. Η 31χρονη αναφέρει ότι στη συνέχεια η ομάδα των Βέλγων της επιτέθηκε και τη βίασε.

Στη συνέχεια, η 31χρονη κατάφερε και μπήκε σε ένα ταξί και γύρισε στο δικό της ξενοδοχείο. Έπειτα από έρευνα προανάκρισης του ΑΤ Αρχαγγέλου, εξακριβώθηκαν τα στοιχεία των τεσσάρων δραστών, εντοπίστηκαν, προσήχθησαν και αναγνωρίστηκαν από το θύμα.

Οι δράστες συνελήφθησαν και μετά τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία θα παρουσιαστούν ενώπιον της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ρόδου. Ηδη παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση, ενώ ελήφθησαν δείγματα βιολογικού υλικού από τους δράστες. Απολογούμενοι οι κατηγορούμενοι δεν αποδέχθηκαν την αποδιδόμενη σε βάρος τους κατηγορία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ