Ελλαδα

Ευθύνες για τις πλημμύρες στη Θεσσαλονίκη αναζητά ο εισαγγελέας

Έρευνα κατά παντός υπευθύνου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολίτες προσπαθούν να περάσουν πλημμυρισμένο δρόμο στη Θεσσαλονίκη και να προστατευτούν από τη βροχή
Κακοκαιρία στη Θεσσαλονίκη © EUROKINISSI

Πλημμύρες στη Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για ποινικές ευθύνες - Απαντήσεις για τους καθαρισμούς των φρεατίων

Ποινικές ευθύνες για τις πλημμύρες που καταγράφηκαν στη Θεσσαλονίκη αναζητεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών της πόλης, με έρευνα που παραγγέλθηκε προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αφορμή στάθηκε αναφορά της ίδιας της Πυροσβεστικής προς την Εισαγγελία για τους κινδύνους που προέκυψαν τόσο την περασμένη Παρασκευή όσο και δύο 24ωρα αργότερα (Κυριακή προς Δευτέρα) σε ανθρώπους και σε πράγματα εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης. Υπό αυτές τις συνθήκες, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, έδωσε εντολή προς τον εισαγγελέα ποινικής Δίωξης Δημήτρη Σμυρνή να διενεργηθεί επείγουσα προκαταρκτική εξέταση με διερευνώμενο αδίκημα αυτό της πλημμύρας, από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο και πράγματα, είτε από αμέλεια είτε από πρόθεση.

Η έρευνα στρέφεται κατά παντός υπευθύνου και στο πλαίσιο αυτό θα προσκομιστούν οι εκθέσεις αυτοψίας της Πυροσβεστικής για τα συμβάντα όπου κλήθηκε να επιληφθεί και κυρίως αυτά όπου κινδύνευσαν άνθρωποι. Αντικείμενο δε της έρευνας αναμένεται να αποτελέσει και το σκέλος του καθαρισμού των φρεατίων. Οι διενεργούντες την έρευνα θα αναζητήσουν απαντήσεις σχετικά με το ποιος έχει την ευθύνη για τον καθαρισμό τους, εάν υπήρξε αμελής συμπεριφορά αναφορικά με τον καθαρισμό και εφόσον υπήρχε τι όφειλε να γίνει.

Παρόμοια έρευνα είχε διαταχθεί τον περασμένο Ιούνιο, ύστερα από άλλη δυνατή νεροποντή που είχε δημιουργήσει προβλήματα και ζημιές στην πόλη. 

Πλημμύρες στη Θεσσαλονίκη: Πάνω από 540 κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική

Κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας, στη Θεσσαλονίκη, το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ δέχτηκε 540 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής ενέργειες έγιναν σε 25 περιπτώσεις εκ των οποίων, 18 για αντλήσεις υδάτων, δύο για κοπές δέντρων και επτά για απομακρύνσεις ατόμων σε ασφαλές σημείο. Σε αρκετές περιπτώσεις δεν πραγματοποιήθηκαν ενέργειες στις περιπτώσεις άντλησης υδάτων λόγω χαμηλής στάθμης.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ