Ελλαδα

Ένταση στο ΕΚΠΑ για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία (εικόνες)

Χημικά και κρότου λάμψης

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πανεπιστημιακή Αστυνομία -  Ένταση στο ΕΚΠΑ
Πανεπιστημιακή Αστυνομία - Ένταση στο ΕΚΠΑ © ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Ένταση στο ΕΚΠΑ και αντιδράσεις για την εγκατάσταση της ΟΠΠΙ. 

Ένταση επικράτησε στο ΕΚΠΑ για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία που αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα (5/9) περιπολίες στις εγκαταστάσεις του ΕΚΠΑ στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, περίπου 500 φοιτητές είχαν συγκεντρωθεί στην είσοδο του ΕΚΠΑ στην Ούλοφ Πάλμε διαμαρτυρόμενοι για την έναρξη της λειτουργίας της πανεπιστημιακής αστυνομίας, καθώς σήμερα έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση οι Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ). Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ μια ομάδα 50 ατόμων βγήκε από την οδό Τσάφου, που είναι κάθετη της Ούλοφ Πάλμε, και άρχισαν να πετάνε πέτρες και διάφορα αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις, που απάντησαν με περιορισμένη χρήση χημικών

Πανεπιστημιακή Αστυνομία
Πανεπιστημιακή Αστυνομία © ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
Πανεπιστημιακή Αστυνομία -  Ένταση στο ΕΚΠΑ
Πανεπιστημιακή Αστυνομία - Ένταση στο ΕΚΠΑ © ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
Πανεπιστημιακή Αστυνομία -  Ένταση στο ΕΚΠΑ
Πανεπιστημιακή Αστυνομία - Ένταση στο ΕΚΠΑ © ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Τι αναφέρουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ, θα ξεκινήσουν οι περιπολίες με στόχο την προστασία των υποδομών στο εξωτερικό του κάμπους της πανεπιστημιούπολης, καθώς και σε σημεία που υπάρχει παραβατικότητα. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι «η αστυνομία ενεργεί με μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα και όλα θα εξελιχθούν βάσει συγκεκριμένου σχεδίου».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, δήλωσε ότι οι ΟΠΠΙ βρίσκονται από την περασμένη Παρασκευή στη διάθεση των τεσσάρων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων (ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ΑΠΘ) και ήδη οι επικεφαλής των ομάδων έχουν επισκεφθεί τους χώρους των πανεπιστημίων και βρίσκονται σε στενή συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές για το ποιες θα είναι οι υποχρεώσεις τους από τη στιγμή που θα αναλάβουν υπηρεσία, με βάση τα σχέδια ασφαλείας των πανεπιστημίων.

Στο ΑΠΘ, σημειώνεται ότι έχουν τοποθετηθεί ήδη σε δύο σημεία ειδικές πύλες (τουρνικέ), οι οποίες φρουρούνται από την αστυνομία, ενώ βρίσκονται σε μόνιμη βάση δύο διμοιρίες ΜΑΤ μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο όπου θα παραμείνουν μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή της βιβλιοθήκης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ