Ελλαδα

Έκρηξη στην Πρέβεζα: «Υπήρχε διαρροή και του είπαν να κάνει οξυγονοκόλληση» (βίντεο)

Τι καταγγέλλει η σύζυγος του 39χρονου που έχασε τη ζωή του στη μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο λιμάνι της Πρέβεζας
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο λιμάνι της Πρέβεζας © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Στην Πρέβεζα για την έκρηξη στο ιχθυοτροφείο η σύζυγος του 39χρονου που σκοτώθηκε, καταγγέλλει ότι υπήρχε διαρροή και ζητήθηκε από τον άνδρα της να μπει να κάνει οξυγονοκόλληση.

Στην Πρέβεζα η έκρηξη σε μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι. Νεκροί είναι ένας 39χρονος Έλληνας και ένας 40χρονος αλλοδαπός.

Η σύζυγος του 39χρονου κατήγγειλε μεταξύ άλλων ότι δεν τηρήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας, με αποτέλεσμα να συμβεί το κακό το απόγευμα της Κυριακής (4/9).

Ο 39χρονος που σκοτώθηκε στην Πρέβεζα έπειτα από την έκρηξη στη μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας ήταν πατέρας τριών ανήλικων παιδιών.

Η σύζυγός του, μιλώντας στο newsit, καταγγέλλει ότι ο άνδρας της «εργαζόταν εκεί, ήταν ένας απλός εργάτης που υποτίθεται ότι πήγαινε για να ταΐσει τα ψάρια στο ιχθυοτροφείο. Το αφεντικό του, όμως, τον έβαζε και έκανε όλες τις δουλειές, από οικοδομικές εργασίες, οξυγονοκολλήσεις, τα πάντα. Το τελευταίο διάστημα ζητούσε να φύγει από την εργασία του».

Και πρόσθεσε: «Πριν από τρεις ημέρες ο άνδρας μου έλεγε στο αφεντικό του ότι υπάρχει διαρροή στην δεξαμενή και αυτός τους είπε να μπουν μέσα να δουλέψουν κανονικά. Για όποια εργασία γινόταν εκεί έπαιρναν εντολή από τον προϊστάμενό τους. Δεν μπήκαν από μόνοι τους μέσα στη δεξαμενή, ήξεραν ότι υπήρχε διαρροή και τους είπαν "μπείτε και κάντε οξυγονοκόλληση"».

Έκρηξη με δύο νεκρούς σε συσκευαστήριο ψαριών στην Πρέβεζα | 05/09/2022 | ΕΡΤ

Η έκρηξη στην Πρέβεζα το 2016 στην ίδια μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας

Όπως καταγγέλλει, «πήγαν να οξυγονοκολλήσουν εκεί που υπήρχε η διαρροή και έγινε η έκρηξη». Και ανέφερε επίσης: «Το θέμα είναι ότι το 2016 είχε γίνει πάλι ένα συμβάν και απλά ο άνδρας μου πρόλαβε και πέταξε μέσα σε μια δεξαμενή με νερά το άλλο το παιδί που σκοτώθηκε μαζί του και τον πρόλαβαν και τον πήγαν στο νοσοκομείο στα Γιάννενα. Το αφεντικό πήγε εκεί με γιατρούς δικούς του, πήρε κρέμες αναπλαστικές και του έλεγε "σε παρακαλώ πολύ μη με κυνηγήσεις θα σε κάνω καλά". Αυτό όμως, έγινε ξανά τώρα, με αποτέλεσμα να χαθούν δύο άνθρωποι».

«Αυτός ο άνθρωπος πρέπει να τιμωρηθεί για να μη χαθούν και άλλες ζωές. Η μονάδα που έχει δυστυχώς δεν είναι κατάλληλη για να εργάζεται ο κόσμος» ξεσπά η σύζυγος του 39χρονου που σκοτώθηκε στην Πρέβεζα από την έκρηξη στη μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας.

«Από το πουθενά εμφανίζεται η λογίστρια και μου είπε ότι σκοτώθηκαν και οι δύο στην Πρέβεζα»

«Κανείς δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μου από το ιχθυοτροφείο. Εγώ έψαχνα να βρω τον άνδρα μου, δεν ήξερα τίποτα, ήξερα ότι θα ήταν εδώ στις 4, τον έπαιρνα τηλέφωνο δεν απαντούσε, έπαιρνα στην δουλειά δεν το σήκωσε κανένας και από το πουθενά εμφανίζεται η λογίστρια και μου είπε ότι σκοτώθηκαν και οι δύο.

» Έφυγα μετά πήγα στην Πρέβεζα, μου έδωσαν κάτι χάπια για να ανταπεξέλθω γιατί έχουμε και τρία μικρά παιδιά. Τους ζήτησα να πάω να τον δω αλλά μου είπαν ότι δεν μπορώ» συνέχισε.

«Τον έχουν στα Γιάννενα και εμείς περιμένουμε να έρθει εδώ ο άνθρωπός μας» τόνισε ακόμη, γνωστοποιώντας ότι η οικογένεια έχει ήδη βρει δικηγόρο «όχι για τις αποζημιώσεις, αλλά επειδή έχασα τον άνθρωπό μου και δεν θέλω να χαθούν και άλλοι».

Η έκρηξη στην Πρέβεζα σε μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας το 2016 - Τι αναφέρει ο θείος του 39χρονου

Για την έκρηξη που είχε γίνει πριν από μερικά χρόνια στον ίδιο χώρο στην Πρέβεζα μίλησε και ο θείος του άτυχου 39χρονου. «Μου το περιέγραφε ο ανιψιός μου αυτό που είχε γίνει. Είχαν μπει πάλι μέσα στη δεξαμενή, η οποία έχει από κάτω ένα φρεάτιο. Εκεί δημιουργούνται αναθυμιάσεις» εξήγησε.

Και κατέληξε: «Το παλικάρι το άλλο που έφυγε μαζί με τον ανιψιό μου, είχε μπει πάλι να κάνει συγκόλληση και είχε γίνει έκρηξη. Ο ανιψιός μου τον έπιασε και τον έριξε σε μια δεξαμενή με νερό και τον έσβησε, αλλά είχε καεί παντού και στο πρόσωπο, είχε αρκετά εγκαύματα».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ