Ελλαδα

Έκτακτη σύσκεψη το απόγευμα στο Μαξίμου για την ενέργεια

Τι ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έκτακτη σύσκεψη το απόγευμα στο Μαξίμου για την ενέργεια
Κυριάκος Μητσοτάκης © ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Ενεργειακή κρίση: Έκτακτη σύσκεψη το απόγευμα στο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Σύσκεψη της επιτροπής διαχείρισης κρίσεων του Υπουργείου Ενέργειας θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου με φόντο την ενεργειακή κρίση. Στη σύσκεψη αναμένεται να τεθούν επί τάπητος οι εξελίξεις και η επάρκεια αγαθών αλλά και οι σχεδιασμοί που έχει κάνει η Ελλάδα, ενόψει ενός πολύ δύσκολου χειμώνα.

Τη διενέργεια σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφορικά με τις εξελίξεις όπως διαμορφώνονται με την λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας φυσικού αερίου και την επεξεργασία δράσεων και σεναρίων από την ελληνική πλευρά, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όπως είπε, «εδώ και καιρό η κυβέρνηση προχωρά στο δικό της σχέδιο για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και δεν έχει σταματήσει να πιέζει και για την ανάληψη πρωτοβουλίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Είναι τέτοιο το μέγεθος που κανείς δεν μπορεί να μηδενίσει από μόνος του τις συνέπειες. Θα συνεχίσουμε την εφαρμογή του δικού μας εθνικού σχεδίου αλλά θα πιέσουμε και την ΕΕ».

Στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για Ευρωπαϊκή αδράνεια η οποία πρέπει πλέον να «σπάσει» και υπενθύμισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε αποστείλει επιστολή στον πρόεδρο της Κομισιόν, αναπτύσσοντας έξι συγκεκριμένες προτάσεις, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων την ανάγκη πλαφόν στην χονδρική τιμή του φυσικού αερίου, να αποσυνδεθεί η τιμή του από αυτή της ηλεκτρικής ενέργειας και να υπάρξει κοινή προμήθεια αερίου για τα ευρωπαϊκά κράτη.

Σύσκεψη για την ενεργειακή κρίση - Η ενημέρωση Οικονόμου

Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπo κ. Γιάννη Οικονόμου (5/9/22)

Σημειώνεται ότι πυρετώδεις είναι οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου για το πακέτο μέτρων και ελαφρύνσεων που θα ανακοινώσει από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το βράδυ του Σαββάτου. Προς το παρόν, όπως βεβαιώνουν και στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, τα μέτρα δεν έχουν ακόμη κλειδώσει, κάτι που αναμένεται να γίνει προς τα τέλη της εβδομάδας, όταν θα γίνουν γνωστά στοιχεία για την πορεία της οικονομίας που θα καθορίσουν και τα δημοσιονομικά περιθώρια.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ