Ελλαδα

O Δήμος Αθηναίων λειτουργεί ιατρείο διακοπής καπνίσματος

Από τις 13 Σεπτεμβρίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
antikapnistikos
Απαγόρευση τσιγάρου © INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Δήμος Αθηναίων: Λειτουργία ιατρείου διακοπής καπνίσματος από τις 13 Σεπτεμβρίου.

Ιατρείο διακοπής καπνίσματος θα λειτουργήσει από τις επόμενες ημέρες ο Δήμος Αθηναίων. Μετά την περσινή πιλοτική λειτουργία των προγραμμάτων διακοπής καπνίσματος, ο Δήμος Αθηναίων θα λειτουργήσει από την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου εξειδικευμένο ιατρείο, οι υπηρεσίες του οποίου θα παρέχονται δωρεάν σε όλους τους Αθηναίους.

Το Ιατρείο απευθύνεται στους καπνιστές κάθε ηλικίας και οποιουδήποτε προϊόντος καπνού, που είτε επιχειρούν να διακόψουν το κάπνισμα για πρώτη φορά, είτε έχουν δοκιμάσει μόνοι τους κι έχουν αποτύχει, ή ακόμη και αν το διέκοψαν, στη συνέχεια υποτροπίασαν. Το πρόγραμμα απαιτεί την ενεργό συμμετοχή του καπνιστή.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, δεν παραλείπει να ενημερώσει ότι ο ίδιος έκοψε το κάπνισμα κατά την πιλοτική φάση του προγράμματος και προτρέπει να κλπράξουν το ίδιο όλοι οι καπνιστές. «Με την καθιέρωση του Ιατρείου Διακοπής Καπνίσματος στα δημοτικά ιατρεία της πόλης, μέσω της συνεργασίας μας με τη Μονάδα Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, στοχεύουμε να βοηθήσουμε με ουσιαστικό τρόπο εκατοντάδες ανθρώπους που νοσούν, να διακόψουν το κάπνισμα και να κάνουν μία νέα αρχή στη ζωή τους», σημειώνει ο κ. Μπακογιάννης.

Το Ιατρείο θα λειτουργεί στο 6ο Πολυδύναμο Κέντρο - Δημοτικό Ιατρείο (Χανίων 4Β, στην Κυψέλη) μέσα από 4 εβδομαδιαίες ομαδικές συνεδρίες, κατά τις οποίες:

  • Οι καπνιστές θα ενημερώνονται αναλυτικά για τις επιπτώσεις του καπνίσματος, καθώς και για τα οφέλη που θα αποκομίσουν μετά τη διακοπή.
  • Θα διεξάγεται προληπτικός ιατρικός έλεγχος της καρδιοαναπνευστικής λειτουργίας.
  • Θα εφαρμόζονται οι διεθνείς οδηγίες διακοπής καπνίσματος μέσω τακτικών ομαδικών συνεδριών και παροχής συμβουλευτικής υποστήριξης.
  • Μετά τη διακοπή του καπνίσματος, θα παρέχεται στήριξη στους πρώην καπνιστές, ώστε να αποφευχθούν πιθανές υποτροπές.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Δημοτικών Ιατρείων, Μανόλης Καλαμπόκας, ανέφερε: «Ο σκοπός του Ιατρείου είναι να βοηθήσει τους καπνιστές που επιθυμούν να διακόψουν το κάπνισμα να το επιτύχουν με εύκολο και ασφαλή τρόπο, αλλά και να κινητοποιήσει εκείνους που δεν είναι ακόμη έτοιμοι, ώστε σε δεύτερο χρόνο να το καταφέρουν και να προχωρήσουν στην οριστική διακοπή».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνούν για πληροφορίες και να υποβάλουν τις αιτήσεις συμμετοχής τους στο τηλέφωνο: 210 2015510 (εσωτ. 119 - 120), από τις 9.00 το πρωί έως τις 2.00 το μεσημέρι, καθημερινά.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.