Ελλαδα

Κεφαλονιά: Νεκρός ένας από τους 9 κωπηλάτες που αγνοούνταν

Οι πρώτες πληροφορίες

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Κεφαλονιά: Νεκρός αγνοούμενος κωπηλάτης - Η επιχείρηση εντοπισμού των άλλων οκτώ

Νεκρός είναι ένας από τους εννέα κωπηλάτες που αγνοούνταν στην Κεφαλονιά

Οι ναυαγοσώστες του Λουρδά και το πλήρωμα του ΕΚΑΒ, προσπάθησαν να του κάνουν Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), για να τον κρατήσουν στη ζωή, ωστόσο δεν τα κατάφερε. Διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κεφαλονιάς ο ένας από τους εννέα Ρουμάνους κωπηλάτες, που περισυνελέγησαν μετά από επιχείρηση, από διάφορα σημεία του νοτίου τμήματος του νησιού. Οι Ρουμάνοι, άνδρες και γυναίκες από 30-35 ετών, ξεκίνησαν να κάνουν όρθιες κωπηλατικές σανίδες (sup) από την Πεσάδα. Ο καιρός και τα ρεύματα, παρέσυραν κάποιους από αυτούς αρκετά μακριά. Οι περισσότεροι περισυνελέγησαν από το Τραπεζάκι μέχρι και το Λουρδά, αρκετά μίλια (7-8), από την Πεσάδα. Οι υπόλοιποι οκτώ είναι καλά στην υγεία τους. Στις έρευνες για τον εντοπισμό τους, συμμετείχαν εκτός από σκάφη και άνδρες του Λιμενικού, ιδιώτες και παραπλέοντα σκάφη.

Όπως αναφέρει το inkefalonia.gr, oι εννέα Ρουμάνοι είχαν έρθει στην Κεφαλονιά για τουρισμό. Oι κωπηλατικές σανίδες SUP φέρεται να ήταν δικές τους. Στις έρευνες συμμετείχαν ένα πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, δύο ιδιωτικά σκάφη και ένα παραπλέον πλοίο κι ενώ στην περιοχή έπνεαν άνεμοι βορειοδυτικοί, έντασης 5 Μποφόρ.