- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εισαγγελική έρευνα και αυτόφωρη διαδικασία για ιδιοκτήτη εφημερίδας
Για διαρροή εγγράφων της ΕΥΠ - Ποιο έντυπο αφορά
Εισαγγελεία Αρείου Πάγου: Έρευνα για διαρροή εγγράφων της ΕΥΠ σε εφημερίδα.
Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με αφορμή τη δημοσίευση εγγράφων από εφημερίδα που χαρακτηρίζονται ως απόρρητα για τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.
Τα έγγραφα δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα «Μπαμ» και αναφέρονται σε παρακολουθήσεις με βάση πληροφοριακό δελτίο της ΕΥΠ σε βάρος του πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Σπύρου Σαγιά αλλά και του πρώην επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ και υφυπουργού Ανάπτυξης, Στέργιου Πιτσιόρλα, για δύο μήνες, το 2016, από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Φεβρουάριο.
Η εισαγγελική εντολή δόθηκε στο πλαίσιο του Αυτοφώρου και μάλιστα αναζητήθηκε η εκδότης της εφημερίδας για να συλληφθεί αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Η υπόθεση ανατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών που θα ερευνήσει το ενδεχόμενο παραβίασης του άρθρου 252 ΠΚ που αφορά στην παράνομη χρήση υπηρεσιακού απορρήτου, καθώς τα επίμαχα έγγραφα φέρουν την ένδειξη «απόρρητο» ή «άκρως απόρρητο».
Πηγή: ΕΡΤ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής
«Δεν θυμάμαι τίποτα, είχα καταναλώσει αλκοόλ», ισχυρίστηκε ο δράστης
Αυξάνονται οι συχνότητες διέλευσης των λεωφορείων και μειώνονται οι αναμονές στις στάσεις
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Συναγερμός στην Πυροσβεστική
Το χρονικό της υπόθεσης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Σημαντικά στοιχεία για τη ζωή της αρχαίας πόλης εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια των εργασιών
Με κάταγμα στη μύτη ο ένας, συνελήφθησαν οι γονείς τους
Το χρονικό της υπόθεσης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πού θα κυμανθεί η θερμοκρασία
Τα σχόλια χρηστών στα social media και τα μέτρα της τοπικής κοινωνίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.