Ελλαδα

Κυψέλη: Τι ισχυρίστηκε ο δράστης του φονικού - Πολλαπλές μαχαιριές στο σώμα της 36χρονης

Πώς έγινε η σύλληψη τού 37χρονου

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δολοφονία στην Κυψέλη : Το σπίτι του θύματος
Δολοφονία στην Κυψέλη: Το σπίτι του θύματος © XΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI

Φονικό στην Κυψέλη: Τα πρώτα λόγια του 37χρονου δράστη στους αστυνομικούς, η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. και η κατάθεση του συζύγου της 36χρονης.

Νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα για το φονικό στην Κυψέλη με θύμα μία 36χρονη γυναίκα, μετά τη σύλληψη του δράστη. Η 36χρονη δολοφονήθηκε κάτω από το σπίτι της το μεσημέρι της Κυριακής (28/8), μετά από πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι που της κατάφερε ο 37χρονος. Όταν το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο είχε ήδη καταλήξει. Η ΕΛ.ΑΣ. αξιοποιώντας μαρτυρίες έφτασε στα ίχνη του δράστη και τον συνέλαβε.   

Φονικό στην Κυψέλη: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη του 37χρονου

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται στη σύλληψη του δράστη. Στην κατοχή του 37χρονου βρέθηκε η θήκη του μαχαιριού με το οποίο σκότωσε την 36χρονη. «Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ανθρωποκτονία 36χρονης αλλοδαπής, που διαπράχθηκε, μεσημβρινές ώρες της 28-8-2022, σε οδό στην περιοχή της Κυψέλης. Δράστης είναι 37χρονος ομοεθνής της. Η 36χρονη, με πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι, διακομίστηκε με σταθμό του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της.

» Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που μετέβησαν στο σημείο, ερεύνησαν τον περιβάλλοντα χώρο και εντόπισαν εντός κάδου απορριμμάτων, μαχαίρι που έφερε ίχνη αίματος και το οποίο κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης του εγκλήματος. Μετά από συντονισμένες και στοχευμένες αναζητήσεις, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών εντόπισαν τον 37χρονο να κινείται στην περιοχή της Κυψέλης και σε σωματική έρευνα που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του θήκη μαχαιριού που αντιστοιχεί στο κατασχεθέν μαχαίρι.

» Ο κατηγορούμενος ομολόγησε την πράξη του, με φερόμενο κίνητρο οικονομική διαφορά που είχε με το θύμα. Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».

Συνελήφθη ο δράστης της γυναικοκτονίας στην Κυψέλη | 29/08/2022 | ΕΡΤ

Φονικό στην Κυψέλη: Τι ισχυρίζεται ο 37χρονος - Ερωτικό και οικονομικό το κίνητρο;

Ο 37χρονος δράστης του φονικού στην Κυψέλη φέρεται να δηλώνει αμετανόητος. Στην πρώτη κατάθεση του δράστη στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν φέρεται να είπε: «δεν μετανιώνω γι' αυτό που έκανα» ενώ όταν ρωτήθηκε ποιος ήταν ο λόγος της άγριας δολοφονίας δήλωσε ότι «με κορόιδευε (η 36χρονη), της έδινα λεφτά και μου είχε υποσχεθεί ότι θα χωρίσει με τον άντρα της για να είμαστε μαζί. Όταν μου ζήτησε να χωρίσουμε της ζήτησα τα λεφτά μου. Αρνήθηκε να μου δώσει, θόλωσε το μυαλό μου και τη σκότωσα».

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, ο δράστης φέρεται να διατηρούσε σχέση με τη 36χρονη, ενώ όπως είπε ο 37χρονος στους αστυνομικούς, του χρώσταγε περίπου 20.000 ευρώ. Σχετικά με το όπλο του εγκλήματος, ένα μαχαίρι, δήλωσε ότι το αγόρασε από κατάστημα της Ομόνοιας. Επιπλέον, ο σύζυγος της 36χρονης κατέθεσε στις αρχές ότι ήταν όντως άνεργος εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, ωστόσο, δήλωσε άγνοια για τα χρήματα, αλλά και για την ερωτική σχέση που φέρεται να διατηρούσε ο δράστης με το θύμα.

Φονικό στην Κυψέλη: Ερωτικό και οικονομικό το κίνητρο  | Αταίριαστοι | 29/08/2022

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ