Ελλαδα

Μυλοπόταμος - Δικηγόρος Κρητικού: Αψυχολόγητη ενέργεια να κρυφτούν το πρώτο 48ωρο

Ο δικηγόρος τους ζητά να κριθούν δίκαια

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μυλοπόταμος - Βίντεο από την επίθεση σε Γερμανούς τουρίστες
Μυλοπόταμος - Βίντεο από την επίθεση σε Γερμανούς τουρίστες © ΕΡΤ / Mega

Μυλοπόταμος - Επίθεση Κρητικών σε Γερμανούς τουρίστες: Οι δηλώσεις του δικηγόρων τους για τη στάση τους μετά το επεισόδιο.

Στη στάση που κράτησαν οι δύο Κρητικοί που κατηγορούνται για την επίθεση στους Γερμανούς τουρίστες αναφέρθηκε ο δικηγόρος τους, Διονύσης Βέρρας, περιγράφοντας το επεισόδιο στον Μυλοπόταμο.

«Λίγο πολύ όλοι μας ενοχλούμεθα. Κατανοώ ότι σαν χώρα έχουμε ιδιαίτερη ευαισθησία σε αυτό που λέγεται τουριστικό προϊόν» υποστήριξε στην ΕΡΤ ο δικηγόρος των κατηγορουμένων και πρόσθεσε: «Η χώρα έχει θεσμούς, νόμους, Δικαιοσύνη. Φαντάζομαι ότι εκείνο που μετράει είναι είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο. Να μη φτάσουμε στο σημείο οι Έλληνες να είναι σε μειονεκτικότερη θέση έναντι του Νόμου. Το αυθόρμητο της εμφάνισης ενώπιον των Αρχών είναι αυτό που πρέπει να κρατάτε. Το άλλο (σ.σ. η διαφυγή για 24 ώρες) είναι μια αψυχολόγητη αντίδραση. Συναντάται καθημερινώς».

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο κ. Βέρρος ανέφερε: «Αν θέλει κάποιος να κρυφτεί, κρύβεται. Εμείς εμφανιστήκαμε με δική μας πρωτοβουλία». Ο ίδιος χαρακτήρισε τη στάση του ως «δύο ανόητες οδηγικές συμπεριφορές δύο ανόητων οδηγών που εμπλέκονται στο όλον συμβάν».

«Ο συγκεκριμένος Γερμανός καταδίωξε κάποια στιγμή τον Έλληνα οδηγό γιατί νόμιζε ότι του είχε αγγίξει το όχημα. Τον κυνηγάει και τον προλαβαίνει. Του κλείνει το δρόμο. Κατεβαίνει κάτω και τον γρονθοκοπεί. Σωματικές βλάβες έχει μόνο ο Έλληνας, δεν έχει ο Γερμανός» υποστήριξε ο κ. Βέρρας κάνοντας λόγο για δυσμενή μεταχείριση των πελατών του. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι υπάρχει ιατροδικαστική έκθεση που επιβεβαιώνει όσα δήλωσε σχετικά με τον τραυματισμό του Έλληνα οδηγού του αγροτικού οχήματος που εμβόλισε το λευκό ΙΧ των Γερμανών τουριστών. «Έχει μώλωπες στο πρόσωπο, στον αυχένα, στα μάτια…. Τυφλωμένος από το θυμό γι’ αυτό που υπέστη ο Έλληνας έκανε τη λάθος κίνηση» εξιστόρησε στην ΕΡΤ ο κ. Βέρρας.

Περιγράφοντας το βίντεο της καταδίωξης των Γερμανών που παρουσίασε η ΕΡΤ ο συνήγορος των κατηγορουμένων το χαρακτήρισε ως την τελευταία πράξη του συμβάντος. «Μια σωματική βλάβη του Γερμανού έφερε αυτό που είδατε», ανέφερε ο κ. Βέρρας εστιάζοντας ότι καθημερινά συμβαίνουν τέτοια περιστατικά στους ελληνικούς δρόμους. «Το γεγονός ότι συμμετέχει ένας Γερμανός υπήκοος αυτό το πράγμα έκανε να δοθεί μια διάσταση υπέρμετρη», συμπλήρωσε.

Απολογείται αύριο ο 38χρονος κατηγορούμενος για την επίθεση κατά των Γερμανών τουριστών |25/08/2022

Μυλοπόταμος - Δικηγόρος Κρητικού: «Αυτά συμβαίνουν»

«Αυτά τα περιστατικά συμβαίνουν... όχι μόνο στην Ελλάδα, συμβαίνουν και στη Βρετανία, συμβαίνουν και στη Γερμανία» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δικηγόρος ενός από τους δύο Κρητικούς.

«O διασυρμός μιας χώρας γίνεται εξ άλλων λόγων όχι εξ αυτών. Ας προσέχουμε την οικονομία μας και τις πολιτικές μας έξω… τα υπόλοιπα περιστατικά συμβαίνουν σε οποιαδήποτε χώρα» δήλωσε ο Δ. Βέρρας και πρόσθεσε: «Ας βγαίνανε οι γερμανικές εφημερίδες (για το θέμα) και τι έγινε; Να κάνουμε κινδυνολογία; Κάνουμε κηρύγματα; Νουθεσίες; Δεν υπάρχει ρατσιστικό κίνητρο».

Δικηγόρος Κρητικών: Τα περιστατικά αυτά συμβαίνουν παντού | Πρωινή Ενημέρωση | 25/08/2022

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ