Ελλαδα

Κακοκαιρία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές στην Καστοριά

Δείτε βίντεο από τους πλημμυρισμένους δρόμους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κακοκαιρία στην Καστοριά
Κακοκαιρία στην Καστοριά © e-ptolemeos.gr

Κακοκαιρία στην Καστοριά: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Δημοτική Ενότητα Αγίων Αναργύρων.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Δημοτική Ενότητα Αγίων Αναργύρων του Δήμου Καστοριάς με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. κατόπιν αιτήματος που υποβλήθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τον Δήμο Καστοριάς, λόγω της κακοκαιρίας. 

Η απόφαση αφορά στην αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών που προέκυψαν από την έντονη κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών και αναμένεται να διατεθούν χρηματοδοτήσεις για την αποκατάσταση των ζημιών στις πληττόμενες περιοχές.

Η διαδικασία καταγραφής των ζημιών που προκλήθηκαν, αλλά και οι ενέργειες που θα ακολουθήσουν, συζητήθηκαν σε τηλεδιάσκεψη των φορέων της Δυτικής Μακεδονίας με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό, αρμόδιο για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χρήστο Τριαντόπουλο, και τους Γενικούς Γραμματείς, Δημήτρη Σταυριανουδάκη και Δημήτρη Σκάλκου, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη.

Πλημμύρες Καστοριά

Με την κήρυξη των τεσσάρων οικισμών της Δ.Ε. αναμένεται να διατεθούν χρηματοδοτήσεις και μέσα για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν τα καιρικά φαινόμενα, ώστε να υπάρξουν πλήρεις αποκαταστάσεις των πληττόμενων περιοχών.

Πλημμύρες Καστοριά

Σύμφωνα με το e-ptolemeos.gr, στην περιοχή της Εορδαίας υπήρξε καταγραφή ζημιών και σε αποθήκες με σιτηρά, ενώ τεράστια είναι ζημιά σε αγροτικές καλλιέργειες σε διάφορα σημεία όπου χτύπησαν χθες τα καιρικά φαινόμενα. Στην Πτολεμαΐδα και το Δήμο Εορδαίας, παρά τα έντονα φαινόμενα με ρεκόρ βροχόπτωσης(77χιλ.), φαίνεται πως λειτούργησε καλά το δίκτυο όμβριων υδάτων, ενώ και οι πρόσφατες παρεμβάσεις στις τάφρους Βόρεια και Νότια της πόλης, απέτρεψαν δυσάρεστες καταστάσεις. Τα καιρικά φαινόμενα συνεχίζονται και τις επόμενες ημέρες με την προσοχή να πέφτει σήμερα, μετά το απόγευμα στις περιοχές Νεστορίου, Βοϊου και Γρεβενών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ