Ελλαδα

Πνιγμός 6χρονης στην Κόρινθο: Όσα κατέθεσε ο πατέρας στον ανακριτή

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 42χρονος

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στον ανακριτή ο πατέρας της 6χρονης που πνίγηκε στην Κόρινθο
Στον ανακριτή ο πατέρας της 6χρονης που πνίγηκε στην Κόρινθο © korinthostv.gr

Πνιγμός 6χρονης στην Κόρινθο: Η απολογία του πατέρα του κοριτσιού, η αναζήτηση βοήθειας και το χρονικό της τραγωδίας

Ο πατέρας της 6χρονης που πνίγηκε στην Κόρινθο βρέθηκε σήμερα (24/8) στο γραφείο ανακριτή. Μετά την απολογία του ο 42χρονος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Στην κατάθεσή του στον ανακριτή ο πατέρας του κοριτσιού φέρεται να υποστήριξε ότι γύρισε στο σπίτι του για να φορτίσει το κινητό που είχε μείνει από μπαταρία, ώστε να καλέσει βοήθεια για την κόρη του.

Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του Star, ο πατέρας της μικρής φέρεται να υποστήριξε πως αρχικά πήγαν σε μια ψησταριά, όμως το παιδί ήθελε μπάνιο, οπότε πήγαν στη θάλασσα. Έτσι, βούτηξαν στη θάλασσα χωρίς να φοράνε μαγιό, ενώ είχε βάλει στο παιδί ένα σωσίβιο. Η 6χρονη έπεσε στον βυθό. Όπως κατέθεσε, τότε πανικοβλήθηκε, επειδή δεν μπορούσε να βουτήξει να τη σώσει, λόγω άσθματος από το οποίο πάσχει. Αφού δεν μπορούσε να κολυμπήσει, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι είχε ξεφόρτιστο κινητό και πως δεν υπήρχε κανείς στην περιοχή, αποφάσισε να γυρίσει σπίτι του με τη μηχανή που οδηγούσε. Εκεί έβαλε το κινητό στη φόρτιση και πήρε τηλέφωνο τις αρχές καλώντας σε βοήθεια, μια διαδικασία που διήρκησε περίπου 20 λεπτά.

«Πήγε να φορτίσει το κινητό του ενώ το παιδί του είχε πνιγεί» Ο δύτης που εντόπισε την 6χρονη

Πνιγμός 6χρονης στην Κόρινθο: Ελεύθερος ο πατέρας - Το χρονικό της τραγωδίας

Ο 42χρονος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Οι όροι που του επιβλήθηκαν ήταν να παρουσιάζεται το πρώτο πενθήμερο του μήνα στο αστυνομικό τμήμα Αγίων Θεοδώρων.

Αμίλητος στον ανακριτή ο πατέρας της 6χρονης Αμέλιας που πνίγηκε στο Καλαμάκι Κορινθίας

Ο 42χρονος πατέρας πήρε την 6χρονη κόρη του από την εν διαστάσει σύζυγό του για να πάνε στη θάλασσα, κάτι που σύμφωνα με μαρτυρίες δεν συνέβη για πρώτη φορά. Κατέληξαν στην παραλία Καλαμάκι Ισθμίων όπου, όπως κατέθεσε, είχε βάλει σωσίβιο στη μικρούλα, η οποία όμως «γλίστρησε μέσα από αυτό και πριν προλάβει να αντιδράσει βυθίστηκε σε βάθος έξι μέτρων και δίπλα από μια δεμένη βάρκα». Στη συνέχεια, πάντα σύμφωνα με την κατάθεσή του, αυτός βγήκε στην παραλία αναζητώντας βοήθεια, γιατί «δεν μπορούσε να βουτήξει στο νερό γιατί πάσχει από άσθμα».

Το κοριτσάκι βρέθηκε λίγη ώρα αργότερα από ψαρά κάτω από τη βάρκα. Η 6χρονη ήταν κανονικά ντυμένη και μάλιστα φορούσε και τα πέδιλα της όταν βρέθηκε νεκρή. Σύμφωνα με στελέχη του Λιμενικού, η εικόνα αυτή, δηλαδή του κανονικά ντυμένου θύματος θα μπορούσε να παραπέμπει σε μια ακούσια πτώση στη θάλασσα, ένα τυχαίο γεγονός, όμως η κατάθεση του πατέρα αναφέρει πως της φόρεσε σωσίβιο για να κάνει μπάνιο και όταν μπήκε στη θάλασσα της έφυγε με αποτέλεσμα να βουλιάξει.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ