Ελλαδα

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο πατέρας της 6χρονης που πνίγηκε στην Κόρινθο

Ποιοι όροι επιβλήθηκαν

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πατέρας της 6χρονης που πνίγηκε στην Κόρινθο
Πνιγμός 6χρονης στην Κόρινθο - Ελεύθερος με όρους ο πατέρας © korinthostv.gr

Πνιγμός 6χρονης στην Κόρινθο: Ελεύθερος ο πατέρας - Οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν -Το χρονικό της τραγωδίας

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο πατέρας της 6χρονης η οποία πνίγηκε τη Δευτέρα (22/8) στο Καλαμάκι Κορινθίας. Οι όροι που του επιβλήθηκαν ήταν να παρουσιάζεται το πρώτο πενθήμερο του μήνα στο αστυνομικό τμήμα Αγίων Θεοδώρων.

Ο πατέρας της 6χρονης εμφανίστηκε με απολογητικό υπόμνημα ενώπιον του ανακριτή, προκειμένου να αντικρούσει την κατηγορία περί θανατηφόρας έκθεσης ανήλικου 

Ο κατηγορούμενος ανέβηκε ανέκφραστος τα σκαλιά για να παρουσιαστεί σε εισαγγελέα και ανακριτή, ενώ χθες, «λαλίστατος», δήλωνε ότι δεν βούτηξε να σώσει το παιδί γιατί υποφέρει από άσθμα.

Αμίλητος στον ανακριτή ο πατέρας της 6χρονης Αμέλιας που πνίγηκε στο Καλαμάκι Κορινθίας

Σύμφωνα με τον συνδικαλιστή αστυνομικό, Σταύρο Μπαλάσκα, από τα μέχρι τώρα στοιχεία εγείρονται ερωτήματα για τη στάση του πατέρα. «Είναι μια ιδιαίτερη κατάσταση, αυτή τη στιγμή οι συνάδελφοί μου από την Κόρινθο κάνουν ένα σοβαρό προανακριτικό έργο για να δούμε ακριβώς το τι έχει γίνει. Καταλαβαίνετε ότι όλα είναι στο επίπεδο υποψίας, υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια. Αυτό το παρακολουθούμε και περιμένουμε τουλάχιστον στα επόμενα τουλάχιστον τρία 24ωρα, να έχουμε απτές αποδείξεις για να μπορέσουμε να κλείσουμε τον φάκελο και να πάει στον εισαγγελέα», είπε ο κ. Μπαλάσκας στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε: «Είναι πολύπειροι οι αξιωματικοί που αναλαμβάνουν τέτοιες υποθέσεις. Πρέπει να ξέρετε ότι όταν γίνεται σε επαρχιακό αστυνομικό τμήμα, πάντα οι αξιωματικοί μας που δεν έχουν τόσες πολλές εγκληματικές αντιμετωπίσεις, υποβοηθούνται από τα κεντρικά και το Ανθρωποκτονιών, ώστε να μην γίνει κάποιο λάθος». 

Όσο για τα σημεία που προκαλούν ερωτήματα, αυτά είναι:

  • Η παραλία που οδηγήθηκε η 6χρονη ήταν ερημική παρά το γεγονός ότι δίπλα υπάρχει οργανωμένη.
  • Το παιδί φέρεται να ήταν φαγωμένο και ντυμένο
  • Βρέθηκε σε απόσταση 9-10 μέτρων μέσα στη θάλασσα, εκεί που ήταν δεμένη βάρκα, κάτω από την οποία εντοπίστηκε νεκρή η μικρή Αμέλια, 6,5 ετών
Μπαλάσκας: «Το παιδί ήταν φαγωμένο και φορούσε τα ρούχα του» | 24/08/2022 | ΕΡΤ

Πνιγμός 6χρονης στην Κόρινθο: Το χρονικό της τραγωδίας

Ο 42χρονος πατέρας πήρε την 6χρονη κόρη του από την εν διαστάσει σύζυγό του για να πάνε στη θάλασσα, κάτι που σύμφωνα με μαρτυρίες δεν συνέβη για πρώτη φορά. Κατέληξαν στην παραλία Καλαμάκι Ισθμίων όπου, όπως κατέθεσε, είχε βάλει σωσίβιο στη μικρούλα, η οποία όμως «γλίστρησε μέσα από αυτό και πριν προλάβει να αντιδράσει βυθίστηκε σε βάθος έξι μέτρων και δίπλα από μια δεμένη βάρκα». Στη συνέχεια, πάντα σύμφωνα με την κατάθεσή του, αυτός βγήκε στην παραλία αναζητώντας βοήθεια, γιατί «δεν μπορούσε να βουτήξει στο νερό γιατί πάσχει από άσθμα».

Το κοριτσάκι βρέθηκε λίγη ώρα αργότερα από ψαρά κάτω από τη βάρκα. Η 6χρονη ήταν κανονικά ντυμένη και μάλιστα φορούσε και τα πέδιλα της όταν βρέθηκε νεκρή. Σύμφωνα με στελέχη του Λιμενικού, η εικόνα αυτή, δηλαδή του κανονικά ντυμένου θύματος θα μπορούσε να παραπέμπει σε μια ακούσια πτώση στη θάλασσα, ένα τυχαίο γεγονός, όμως η κατάθεση του πατέρα αναφέρει πως της φόρεσε σωσίβιο για να κάνει μπάνιο και όταν μπήκε στη θάλασσα της έφυγε με αποτέλεσμα να βουλιάξει.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ