Ελλαδα

Ισχυρή καταιγίδα στην Αθήνα με αστραπές και βροντές (εικόνες)

Επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καταιγίδα στην Αθήνα - Αγκαλιασμένοι πολίτες κάτω από ύφασμα
Καταιγίδα στην Αθήνα © ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/ EUROKINISSI

Κακοκαιρία στην Αθήνα: Ισχυρή βροχόπτωση - Βροντές και αστραπές - Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

Ισχυρή καταιγίδα πλήττει περίπου από τις 18:00 το απόγευμα της Τρίτης (23/8) την Αθήνα. Οι ουρανοί άνοιξαν με κεραυνούς και βροντές να δημιουργούν το σκηνικό κακοκαιρίας που θα σαρώσει τις επόμενες ώρες την Ελλάδα. Ο καιρός αναμένεται να επιδεινωθεί το επόμενο 48ωρο, φέρνοντας πλημμυρικά φαινόμενα. 

Σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Πειραιώς λόγω συσσώρευσης υδάτων προχώρησε η αστυνομία. Ειδικότερα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Πειραιώς από το ύψος της Πέτρου Ράλλη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τον Πειραιά και από το ύψος της Χαμοστέρνας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα..

Κακοκαιρία στην Αθήνα
Κακοκαιρία στην Αθήνα © ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/ EUROKINISSI
Κακοκαιρία στην Αθήνα
Κακοκαιρία στην Αθήνα © ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/ EUROKINISSI
Κακοκαιρία στην Αθήνα
Κακοκαιρία στην Αθήνα © ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/ EUROKINISSI
Κακοκαιρία στην Αθήνα
Κακοκαιρία στην Αθήνα © ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/ EUROKINISSI

Κακοκαιρία - Σάκης Αρναούτογλου: Σοβαρή επιδείνωση το επόμενο 48ωρο 

Σοβαρή επιδείνωση του καιρού αναμένεται το επόμενο 48ωρο στη χώρα μας, με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου, να προειδοποιεί για πλημμυρικά φαινόμενα, χωρίς να αποκλείει τον σχηματισμό ανεμοστρόβιλων - υδροστρόβιλων.

Με ανάρτησή του στο Facebook ο Σάκης Αρναούτογλου απευθύνει έκκληση στους δήμους για τον καθαρισμό φρεατίων και ρεμάτων.

«Σοβαρή η επικείμενη επιδείνωση του καιρού το επόμενο 48ωρο! Έκκληση στους Δήμους της χώρας τα επόμενα δύο 24ωρα για έλεγχο και προληπτικο καθαρισμο ρεμάτων, φρεατίων αλλά και για παρεμβάσεις στην κοίτη ποταμών για την αντιμετώπιση κινδύνων απέναντι σε πλημμυρικά φαινόμενα που ενδεχομένως να προκύψουν από τις εν δυνάμει επικίνδυνες βροχές και καταιγίδες που θέλουν και τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία να εκδηλώνονται κυρίως το επόμενο 48ωρο σε πολλές περιοχές της Ελλάδας! Με αυτά τα δεδομένα, πέρα από τα αιφνίδια πλημμυρικά φαινόμενα, κίνδυνος υπάρχει και από τους ανέμους που συνήθως συνοδεύουν τις καταιγίδες, ενώ δεν αποκλείεται οι συνθήκες να είναι ευνοϊκές ακόμα και για τον σχηματισμό σιφώνων (ανεμοστρόβιλων - υδροστρόβιλων!)», σημειώνει ο Σάκης Αρναούτογλου και καταλήγει: «Σε κάθε περίπτωση και για καλό και για κακό, κατά την ταπεινή μου άποψη θεωρώ πως είναι αναγκαία η επαγρύπνηση αλλά και η λήψη στοιχειωδών μέτρων προφύλαξης!».

Ο χάρτης για τις περιοχές με κακοκαιρία σήμερα, Τρίτη
Ο χάρτης για τις περιοχές με κακοκαιρία σήμερα, Τρίτη

Κακοκαιρία: Προειδοποίηση για επιδείνωση τις επόμενες ώρες - Αν κριθεί αναγκαίο θα ενεργοποιηθεί το 112

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την κακοκαιρία που επελαύνει αυτήν την εβδομάδα στη χώρα μας.

Όπως ανέφερε σε σχετική ενημέρωση ο υπουργός Χρήστος Στυλιανίδης, οι μετεωρολόγοι έχουν εφιστήσει την προσοχή καθώς αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες, κατά τόπους χαλαζοπτώσεις και αυξημένη κεραυνική δραστηριότητα. Μάλιστα, τα φαινόμενα θα είναι πάρα πολύ έντονα κατά τόπους και κατά διαστήματα και θα πλήξουν όλη τη χώρα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας απηύθυνε ισχυρή σύσταση σε όλους τους πολίτες στις περιοχές όπου εκδηλώνονται ή αναμένονται έντονα φαινόμενα να μην μετακινούνται αν δεν έχουν σοβαρό λόγο.

Παράλληλα, ζήτησε από οδηγούς και πεζούς να μην διασχίζουν ποτέ ορμητικά νερά και χειμάρρους (τις λεγόμενες ιρλανδικές διαβάσεις), ενώ ανέφερε ότι ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουν κατασκηνωτές. Απηύθυνε, επίσης, έκκληση στους ξενοδόχους και σε όλους τους εργαζόμενους στον τουρισμό να προειδοποιήσουν τους τουρίστες για την κακοκαιρία.

«Φαίνεται να είναι μια σχετικά σύντομη, αλλά έντονη κακοκαιρία. Ενδεχομένως να λάβει, όμως, επικίνδυνες διαστάσεις. Παρακαλώ να μην την υποτιμήσουμε. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από όλους μας. Αποφεύγουμε τις μη απαραίτητες μετακινήσεις στις περιοχές εκδήλωσης της κακοκαιρίας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στυλιανίδης.

Δήλωση Χρ. Στυλιανίδη μετά τη σύσκεψη για την κακοκαιρία στο Υπ. Κλιματ. Κρίσης & Πολιτ. Προστασίας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ