Ελλαδα

Κρήτη: Γνωστοί στις αρχές οι δράστες της επίθεσης στους Γερμανούς τουρίστες

Πώς περιγράφουν το επεισόδιο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Επίθεση σε Γερμανούς τουρίστες στην Κρήτη: Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες - Η περιγραφή του επεισοδίου από τους νεαρούς και η παρέμβαση Θεοδωρικάκου

Γνωστοί στις αρχές είναι οι δράστες της επίθεσης σε Γερμανούς τουρίστες στην Κρήτη. Οι αρχές λίγες ώρες μετά την κινηματογραφική καταδίωξη του αυτοκινήτου των θυμάτων από το αγροτικό στον Μυλοπόταμο, κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τους δράστες, οι οποίοι μέχρι και αυτήν την ώρα διαφεύγουν της σύλληψης. Για το επεισόδιο που καταγράφηκε το πρωί της Παρασκευής, παρενέβη και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκοςπου επικοινώνησε με τις τοπικές αρχές προκειμένου να ενημερωθεί για το πρωτοφανές περιστατικό, ζητώντας την άμεση σύλληψη των δραστών.

Οι δύο δράστες της επίθεσης εις βάρος των Γερμανών τουριστών έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές στην Κρήτη. Πρόκειται για έναν 38χρονο άνδρα και έναν 36χρονο. 

Πώς έγινε το επεισόδιο με τους Γερμανούς τουρίστες στην Κρήτη - Η περιγραφή τους

Νέα στοιχεία για το επεισόδιο στην Κρήτη έρχονται στο φως μέσα από τις περιγραφές των Γερμανών τουριστών, οι οποίοι παραμένουν σοκαρισμένοι. Η πενταμελής οικογένεια επέβαινε σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο και κινείτο σε δρόμο στο Πέραμα Μυλοποτάμου, όταν κάποια στιγμή το όχημά τους συγκρούστηκε με ένα μαύρο 4x4 αυτοκίνητο. Όπως ανέφερε ο ένας από τους δύο νεαρούς Γερμανούς, όταν αντιλήφθηκαν ότι το 4x4 συνέχισε να κινείται οδηγεί σαν να μην είχε συμβεί το παραμικρό, οι τουρίστες φέρονται να του έκαναν σήμα με τα «φώτα» και κουνώντας τα χέρια τους.

Όταν το λευκό ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο σταμάτησε δίπλα στο μαύρο 4x4, ο οδηγός του άνοιξε, σύμφωνα με τους τουρίστες, την πόρτα με δύναμη προκαλώντας κι άλλη ζημιά στο όχημα των Γερμανών. Ακολούθησε, σύμφωνα με την καταγγελία, γροθιά του οδηγού στον νεαρό Γερμανό που βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού. Οι τουρίστες βγήκαν από το αυτοκίνητο και αμύνθηκαν στην επίθεση που δέχονταν. Ωστόσο, όταν οι Γερμανοί αντίκρισαν το μαχαίρι (κάνουν λόγο για μήκος 20-25 εκατοστών), το οποίο φέρεται να κράδαινε ο οδηγός του 4x4, τα μέλη της οικογένειας μπήκαν στο αυτοκίνητο για να φύγουν. Οι ντόπιοι φέρονται να χτύπησαν με το 4x4 ξανά το αυτοκίνητο, το οποίο κατάφερε να ξεφύγει. Η καταδίωξη φέρεται να συνεχίστηκε μέχρι τον Πάνορμο.

Οι τουρίστες φώναζαν για βοήθεια, όταν το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο σταμάτησε αναγκαστικά μέσα στο Πάνορμο, όπου ξανά το 4x4 έκανε όπισθεν πέφτοντας πάνω στο λευκό αυτοκίνητο των τουριστών. Οι περαστικοί κατάφεραν να δώσουν τέλος στο επεισόδιο.

Σε δηλώσεις που έκανε, πάντως, ο ένας από τους νεαρούς Γερμανούς ανέφερε ότι, εάν επισκεφτεί ξανά την Ελλάδα, θα ήθελε να είναι βέβαιος ότι οι δύο αυτοί άνδρες έχουν έρθει αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη και ειδικά ο ένας από αυτούς να μπει στη φυλακή.