Ελλαδα

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης για ισχυρές βροχές και χαλαζοπτώσεις από αύριο Τρίτη

Πόσο θα διαρκέσουν τα έντονα φαινόμενα - Ποιες περιοχές θα πλήξουν

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άντρας με ομπρέλα περπατάει κατά τη διάρκεια έντονης βροχόπτωσης στην Αθήνα
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ - Έρχονται ισχυρές βροχοπτώσεις © ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΟΤΣΑΡΑΣ

Καιρός - Κακοκαιρία: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ - Ισχυρές βροχές, χαλάζι και κεραυνοί από αύριο - Η διάρκεια των έντονων φαινομένων.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) το μεσημέρι της Δευτέρας, για ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα, κατά τη διάρκεια των φαινομένων, από ενισχυμένους ριπαίους ανέμου.

Τα φαινόμενα αναμένονται από αύριο Τρίτη (23/8) και φαίνεται ότι θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση από την Παρασκευή. Τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν και σε ώρες εκτός της κλασικής αστάθειας (μεσημέρι - απόγευμα) και θα επηρεάσουν όχι μόνο την ηπειρωτική αλλά και τη νησιωτική χώρα και κυρίως το Αιγαίο.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 23-08-22
Αύριο Τρίτη (23-08-2022) κατά διαστήματα ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και το μεσημέρι - απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 24-08-22
Την Τετάρτη (24-08-2022) τα ισχυρά φαινόμενα θα συνεχιστούν και θα επηρεάσουν από νωρίς το πρωί την ανατολική ηπειρωτική και νησιωτική χώρα (εκτός από τα Δωδεκάνησα) και το μεσημέρι - απόγευμα τα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 25-08-22
Την Πέμπτη (25-08-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και το μεσημέρι - απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26-08-22
Την Παρασκευή (26-08-2022), σύμφωνα με τα ως τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, τα φαινόμενα θα συνεχιστούν στις παραπάνω περιοχές αλλά προοδευτικά θα εξασθενήσουν.

Καιρός - Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ: Ο καιρός σήμερα - Πού βρέχει

Σύμφωνα με το Meteo, η ατμοσφαιρική διαταραχή που βρίσκεται βορειοδυτικά της χώρας μας πάνω από την ευρύτερη περιοχή της Αδριατικής, αναμένεται να προκαλέσει για δεύτερη ημέρα εκτεταμένη ατμοσφαιρική αστάθεια σήμερα, με βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος κυρίως της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας.

Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα θα είναι:

  • Βροχές και καταιγίδες κυρίως σε Ήπειρο, Θεσσαλία, Μακεδονία, Αν. Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), Αν. Πελοπόννησο και τοπικά σε Θράκη.
  • Τα φαινόμενα κατά τόπους σε τμήματα της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια και είναι πιθανό να σημειωθούν σημαντικά ύψη βροχής.
  • Οι καταιγίδες τοπικά σε τμήματα της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους.

Το αναμενόμενο επεισόδιο βροχόπτωσης είναι Κατηγορίας 2 σύμφωνα με τον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index - RPI) που έχει αναπτυχθεί και εφαρμόζεται επιχειρησιακά στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr.

Καιρός - Κακοκαιρία
Καιρός - Κακοκαιρία © Meteo.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ