Ελλαδα

Τζανάκης: 45.000 με 50.000 τα πραγματικά κρούσματα κορωνοϊού κάθε εβδομάδα - Τι είπε για τα σχολεία

Ποιοι πρέπει να μπουν σε «τυπική καραντίνα»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Νίκος Τζανάκης εκτιμά ότι τα πραγματικά κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα κάθε εβδομάδα θα φθάσουν ακόμα και τις 50.000 το επόμενο χρονικό διάστημα. Τα μέτρα σε σχολεία.

Για τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα και το δύσκολο -επιδημιολογικά- φθινόπωπο που έρχεται, μίλησε ο Νίκος Τζανάκης. «Ο πραγματικός αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού που αναμένεται να έχουμε το επόμενο διάστημα, είναι τα 45.000 με 50.000 την εβδομάδα» εκτιμά ο καθηγητής πνευμονολογίας, ο οποίος μίλησε σήμερα Δευτέρα (22/8) στο Mega.

Το 6ο κύμα κορωνοϊού που εμφανίστηκε μέσα στο καλοκαίρι, βρίσκεται σε φάση αποκλιμάκωσης, ωστόσο στο Υπουργείο Υγείας υπάρχει μεγάλη εγρήγορση, καθώς δεν αποκλείεται το φθινόπωρο να είναι δύσκολο. Ο προβληματισμός για τη μετάλλαξη Κένταυρος είναι μεγάλος εν αναμονή της νέας σχολικής χρονιάς, καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα για να ανοίξουν τα σχολεία.

«Θα πρέπει μετά την επιστροφή από τις διακοπές μας, να κάνουμε μία τυπική καραντίνα, καθώς έχει παρατηρηθεί ότι τα πρώτα τεστ μπορεί να βγαίνουν ψευδώς αρνητικά» προσθέτει ο κ. Τζανάκης.

Μέτρα στα σχολεία για τον κορωνοϊό - Τι προτείνει ο Νίκος Τζανάκης

Παράλληλα, όπως τονίζει, το επιδημιολογικό «αποτύπωμα» από τους εορτασμούς του Δεκαπενταύγουστου, όπου παρατηρήθηκαν εικόνες συνωστισμού χωρίς οι πολίτες να φορούν μάσκες, θα φανεί μέσα στο επόμενο 15νθήμερο.

«Οι επιστήμονες προβλέπουμε ότι θα περάσουμε έναν καλό Σεπτέμβριο» υπογραμμίζει, συμπληρώνοντας: «Νομίζω στα σχολεία θα πρέπει να υπάρχει μία σχετική ευελιξία, δηλαδή θα πρέπει το υπουργείο να θεσπίσει στα κατά τόπους σχολεία τα κατά τόπους μέτρα, οριζόντιας απομόνωσης, εφόσον το ιικό φορτίο το επιβάλλει».