Ελλαδα

Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε εξέλιξη στο δάσος του Σέιχ Σου (βίντεο)

Συναγερμός στην Πυροσβεστική

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγο στη Θεσσαλονίκη, σε δασική έκταση στο Σέιχ Σου – Με επίγεια και εναέρια μέσα επιχειρεί η Πυροσβεστική.
ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΟΥ ΣΕΪΧ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ © ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ (PHOTO ΑΡΧΕΙΟΥ)

Πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγο στη Θεσσαλονίκη, σε δασική έκταση στο Σέιχ Σου – Με επίγεια και εναέρια μέσα επιχειρεί η Πυροσβεστική.

Πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγο στο δάσος του Σέιχ Σου στη Θεσσαλονίκη. Οι πυκνοί καπνοί γίνονται ορατοί από αρκετά μακριά. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά ξεκίνησε κάτω από τον περιφερειακό μεταξύ του κόμβου Αγίου Παύλου και την έξοδο της Τριανδίας.

Στο σημείο έχουν σπεύσει τα πρώτα πυροσβεστικά, ενώ κινητοποιούνται και αστυνομικοί προκειμένου να διευκολύνουν την επιχείρηση. Η αστυνομία ενημερώνει τους οδηγούς από τον κόμβο Πανοράματος. Οι λωρίδες στο ρεύμα προς ανατολικά γίνονται δύο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά καίει σε δύσβατο σημείο, ωστόσο οι καιρικές ευνοούν το έργο των πυροσβεστών.

Thestival. gr Φωτιά στο Σειχ Σου

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα Κυριακή 21/8 - Σε ποιες περιοχές

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται και για την Κυριακή 21 Αυγούστου 2022, σε πέντε Περιφέρειες της χώρας.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για σήμερα Κυριακή (21/8), προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:
  • Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Αχαΐας, ΠΕ Ηλείας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Μεσσηνίας, ΠΕ Λακωνίας)
  • Περιφέρεια Κρήτης (ΠΕ Χανίων)
  • Περιφέρεια Αττικής (νήσος Κυθήρων)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ