Ελλαδα

Ο Ρόμπερτ Μενέντεζ θα αναγορευτεί επίτιμος διδάκτορας του ΕΚΠΑ

Η επίσκεψή του στην Ελλάδα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Robert Menendez
Robert Menendez © EPA / YIANNIS KOLESIDIS

Ο Ρόμπερτ Μενέντεζ επίτιμος διδάκτορας του ΕΚΠΑ - Η επίσκεψή του στην Ελλάδα και η προειδοποίηση στην Τουρκία 

Σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, θα αναγορευθεί ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας των Η.Π.Α.

Η τελετή αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Αυγούστου στις 19.00 και θα μεταδοθεί διαδικτυακά στο Youtube.

Ο κ. Μενέντεζ βρίσκεται για ιδιωτική επίσκεψη στην Ελλάδα. Μάλιστα, βρέθηκε σε Αλεξανδρούπολη και Σπέτσες, μετά τη χθεσινή σαφή προειδοποίηση στην Τουρκία να μην προχωρήσει σε νέα προμήθεια S-400 από τη Ρωσία και την ειδική αναφορά στις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.

Τον Γερουσιαστή συνόδευε ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζορτζ Τσούνης και μαζί επισκέφθηκαν τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης. Την είδηση γνωστοποίησε ο πρόεδρος του Οργανισμού Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ.

Ρόμπερτ Μενέντεζ: Η αυστηρή προειδοποίηση στην Τουρκία

O Ρόμπερτ Μενέντεζ απηύθυνε αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία πως πρέπει να ανταποκριθεί στις ευθύνες της ως μέλος της Ατλαντικής Συμφωνίας και ότι δεν πρέπει να κάνει λάθη τα οποία θα έθεταν «σε περαιτέρω κίνδυνο την ασφάλεια των συμμάχων και εταίρων μας στο ΝΑΤΟ και σε όλη την Ευρώπη». Η κίνηση αυτή του κ. Μενέντεζ προκλήθηκε από τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν μέσω του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων TASS, ότι η Αγκυρα προετοιμάζεται να υπογράψει νέα συμφωνία με τη Ρωσία για την προμήθεια του συστήματος S-400.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ