Ελλαδα

Φωτιά στη Θάσο: «Την έβαλα για να γελάω» - Προκλητικός ο 65χρονος ύποπτος

Τι είπε σε δημοσιογράφους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά στη Θάσο: Ο 65χρονος συλληφθείς
Φωτιά στη Θάσο: Ο 65χρονος συλληφθείς © centertv

Φωτιά στη Θάσο: Οι προκλητικές δηλώσεις τουθ 65χρονου υπόπτου στους δημοσιογράφος - Τι εντοπίστηκε στο όχημά του

Προκλητικός εμφανίστηκε σήμερα ο 65χρονος ύποπτος για τη φωτιά που ξέσπασε σε ορεινή περιοχή στη Θάσο. Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας, όπου απολογήθηκε σήμερα, είπε ότι έβαλε τη φωτιά για να γελάει. 

Ο 65χρονος έφτασε συνοδευόμενος από αστυνομικούς στο Δικαστικό Μέγαρο λίγο πριν τις 10 το πρωί.

Δημοσιογράφος: Εσείς τη βάλατε τη φωτιά;
65χρονος: Την έβαλα για να γελάω, φύγε από εδώ
Δημοσιογράφος: Θα ομολογήσετε;
65χρονος: Θα ομολογήσω αυτόν που σκότωσα ή μάλλον θα σκοτώσω.

Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. 

Ύποπτος για εμπρησμό στην Θάσο: Την έβαλα την φωτιά για να γελάω

Φωτιά στη Θάσο: Η δίωξη και τα ευρήματα στο αυτοκίνητό του

Την Τρίτη (16/8) ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Καβάλας άσκησε στον κατηγορούμενο ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και του απήγγειλε την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση. Ο κατηγορούμενος πέρασε χθες από την αυτόφωρη διαδικασία για τα εύφλεκτα υλικά που κατείχε παράνομα και τα οποία βρέθηκαν στον αυτοκίνητό του μετά από έρευνα των αστυνομικών και πυροσβεστικών αρχών. Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή και πρόστιμο χιλίων ευρώ.

Ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία Copernicus για τη φωτιά στη Θάσο

Κατόπιν εντολής του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ως Εθνικό Σημείο Επαφής, ενεργοποίησε την Υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service – Mapping (κωδικός ενεργοποίησης EMSR624) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σκοπός της ενεργοποίησης είναι η παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων για την περιοχής της νήσου Θάσου, η οποία επλήγη από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Τετάρτη 10 Αυγούστου, προς υποβοήθηση του έργου των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών του φαινομένου.

Το αίτημα έγινε αποδεκτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αναμένεται άμεσα η διάθεση σειράς χαρτογραφικών δεδομένων και προϊόντων, που προκύπτουν από ανάλυση δορυφορικών εικόνων. Τα δεδομένα και οι χάρτες της Υπηρεσίας Copernicus Emergency Management Service/Mapping θα διατεθούν άμεσα από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς δωρεάν για την διαχείριση του έργου τους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ