Ελλαδα

Εισαγγελική παρέμβαση για τον θάνατο του 51χρονου - Τον καταπλάκωσε δέντρο ενώ ήταν στο φανάρι

Συγκινεί η ανάρτηση της συζύγου του - Τι ζητά η οικογένεια

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο 51χρονος οδηγός που σκοτώθηκε ακαριαία όταν τον καταπλάκωσε δέντρο στο Ηράκλειο Κρήτης- Δίπλα το δίκυκλο στον τόπο του δυστυχήματος
Ο 51χρονος οδηγός που σκοτώθηκε ακαριαία όταν τον καταπλάκωσε δέντρο στο Ηράκλειο Κρήτης © cretalive.gr

Ηράκλειο Κρήτης: 51χρονος οδηγός καταπλακώθηκε από δέντρο ενώ περίμενε στο φανάρι - Παρέμβαση εισαγγελέα και οργή από την οικογένειά του

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε σήμερα (19/8) ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Ηρακλείου, Θανάσης Γαλήνας, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες του δυστυχήματος στο οποίο έχασε τη ζωή του 51χρονος άνδρας στο Ηράκλειο της Κρήτης, όταν δέντρο έπεσε και τον σκότωσε ενώ βρισκόταν σταματημένος στο φανάρι. Την ίδια ώρα, ο εισαγγελέας με την παρέμβασή του ζητά να διερευνηθεί αν προκύπτουν ευθύνες και αμέλεια από τους υπεύθυνους για την πτώση του δέντρου. 

Η οικογένεια του 51χρονου Πάνου Μητρέλου ζητά Δικαιοσύνη. Ο γιος του, το μεγαλύτερο από τα τρία παιδιά του 51χρονου βρέθηκε σήμερα στο σημείο της τραγωδίας, τη Λεωφόρο Δημοκρατίας, όπου έγινε η διαδικασία απομάκρυνσης του δίκυκλου του πατέρα του από συνεργείο οδικής βοήθειας.Ο 24χρονος Χρήστος σοκαρισμένος ζητάει - τόσο ο ίδιος όσο και η μητέρα και τα αδέρφια του, 13 και 19 ετών - να αποδοθεί δικαιοσύνη. «Να διερευνηθεί σε βάθος τι έφταιξε για τον τραγικό χαμό του πατέρα μου», λέει στο cretalive ο 24χρονος, που περιέγραψε τον πατέρα του ως έναν άνθρωπο του μόχθου, οικογενειάρχη, που «έτρεχε από το πρωί ως το βράδυ, για να τους φροντίσει όλους. Ήταν ένας αγαθός άνθρωπος, όλοι έχουν καλά λόγια να πουν. Αυτό που άκουσα πως έφταιγε είναι αμέλεια από την πλευρά του δήμου. Δεν έχω πολλά λόγια να πω, δεν είμαι σε θέση, πονάει πολύ. Ο πατέρας μου έχασε τη ζωή από αμέλεια άλλου, είναι σαν να τον σκότωσαν οι ίδιοι». 

Απομακρύνθηκε το δίκυκλο στο οποίο επέβαινε ο άτυχος Παναγιώτης

Ηράκλειο Κρήτης: Δέντρο καταπλάκωσε και σκότωσε ακαριαία οδηγό - Σήμερα η κηδεία του 51χρονου

Στις 16.00 το μεσημέρι της Παρασκευής θα πουν συγγενείς και φίλοι το τελευταίο αντίο στον Παναγιώτη Μητρέλο. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί από τον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου στο Νέο Κοιμητήριο. Η σορός του 51χρονου θα βρίσκεται στο ναό από τις 15.30.

Ηράκλειο Κρήτης: Δέντρο καταπλάκωσε και σκότωσε ακαριαία οδηγό - Συγκινεί η σύζυγός του

Συγκινεί η ανάρτηση της χήρας του αδικοχαμένου Πάνου, η οποία αναφέρει στο Facebook: «Άδικο, πολύ άδικο και ξαφνικό. Τριάντα χρόνια μαζί με 3 παιδιά, να σε χάσω με τρόπο που δεν μπορώ να πιστέψω. Καλό παράδεισο ψυχή μου».

Ηράκλειο Κρήτης: Δέντρο καταπλάκωσε και σκότωσε ακαριαία οδηγό - Το χρονικό της τραγωδίας

Το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε περίπου στις 6 το απόγευμα χθες Πέμπτη επί της λεωφόρου Δημοκρατίας. Ο 51χρονος, που κινείτο με το δίκυκλό του επί της Δημοκρατίας (με κατεύθυνση από Άγιο Κωνσταντίνο προς κέντρο), σταμάτησε στο φανάρι που υπάρχει για τους οδηγούς που θέλουν να στρίψουν αριστερά, διασχίζοντας κάθετα το αντίθετο ρεύμα της Δημοκρατίας για να εισέλθουν στην οδό Καποδιστρίου. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο άνδρας σταμάτησε βλέποντας το επίμαχο φανάρι να γίνεται «πορτοκαλί».Τότε το δέντρο ξεριζώθηκε και τον καταπλάκωσε, σκοτώνοντάς τον ακαριαία.

Όπως περιγράφει το neakriti.gr, στο σημείο της τραγωδίας επικράτησαν σκηνές αλλοφροσύνης: Κάποιοι από τους περαστικούς έσπευσαν να δουν τι είχε συμβεί με τον 51χρονο, κάποιοι άλλοι έβαλαν τρομαγμένοι τις φωνές.  Ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του νομού Ηρακλείου κ. Μιχάλης Σεληνιωτάκης αναφέρθηκε σε «πτώση θηριώδους δέντρου, που καταπλάκωσε έναν συμπολίτη μας». Ο κ. Σεληνιωτάκης έκανε λόγο για «πρωτοφανές, συγκλονιστικό συμβάν», επισημαίνοντας ότι χρειάστηκε να γίνει χρήση από τους πυροσβέστες ειδικής διασωστικής συσκευής, προκειμένου να απεγκλωβιστεί ο 51χρονος.

«Ήμουν δέκα μέτρα πριν πέσει το δέντρο. Ήμουν μαζί με τη γυναίκα μου μέσα στο αυτοκίνητο. Ο κύριος (σ.σ. ο 51χρονος) ήταν σταματημένος στο φανάρι και περίμενε. Είχε σταματήσει στο πορτοκαλί, αλλιώς θα ήμουν κι εγώ εδώ. Έπεσε ξαφνικά, μονοκόμματα. Ένιωσα ότι το δέντρο ξαφνικά έφυγε! Το ’δα, το ’νιωσα, πως έφυγε, και έφυγε όλο κι έπεσε όλο σε μια ανθρώπινη ζωή», δήλωσε χθες ο κ. Κουτουλάκης.

Όπως ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας, «έσπασε και το κράνος» του 51χρονου. Άλλος αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι «ο άνθρωπος έμεινε ακαριαία. Πήγαμε κοντά του κι ήταν παγωμένος!». «Ακούσαμε το “κρακ” κι είδαμε τον άνθρωπο να είναι ένα με το πάτωμα! Το δέντρο δεν έπρεπε να υπήρχε σ’ αυτό το σημείο», δήλωσε νεαρός που βρισκόταν μπροστά στο περιστατικό.

Δέντρο καταπλάκωσε και σκότωσε δικυκλιστή στην Λεωφόρο Δημοκρατίας

Με πληροφορίες από cretalive, flashnews και neakriti

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ