Ελλαδα

Στα 69 τα κρούσματα κορωνοϊού στο γηροκομείο της Ξάνθης - Ποια η κατάσταση των ηλικιωμένων

Εντοπίστηκαν ακόμη 20 κρούσματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ηλικιωμένη με κορωνοϊό και ζακέτα ριγμένη στους ώμους μεταφέρεται από άνδρα με ειδική στολή στο νοσοκομείο
Κρούσματα κορωνοϊού σε γηροκομείο (φωτογραφία αρχείου) © EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Κρούσματα κορωνοϊού σε γηροκομείο στην Ξάνθη: Οι επιβεβαιωμένες περιπτώσεις, η κατάσταση των ηλικιωμένων και η ανακοίνωση της διοίκησης.

Συνολικά 69 κρούσματα κορωνοϊού έχουν καταγραφεί στο γηροκομείο στην Ξάνθη, σχεδόν μία εβδομάδα μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού, που οδήγησε σε διαγνωστικούς ελέγχους το σύνολο των ηλικιωμένων και των εργαζομένων. 

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που μετέδωσε η ΕΡΤ, πρόκειται για 64 τροφίμους και 5 εργαζόμενους του γηροκομείου. Δύο από τους ηλικιωμένους νοσηλεύονται στην Κλινική Covid-19 του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης. Πριν από λίγες ημέρες μία ηλικιωμένη κατέληξε.

Κρούσματα κορωνοϊού σε γηροκομείο στην Ξάνθη: Η ανακοίνωση της διοίκησης 

Από την ημέρα επιβεβαίωσης των κρουσμάτων, η διοίκηση του γηροκομείου εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες έχει προχωρήσει για την προστασία των ηλικιωμένων και των εργαζομένων:

«Τριάντα μήνες από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού καταβάλλουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες και διαθέσαμε πρωτόγνωρους πόρους για να προστατεύσουμε το γηροκομείο της καρδιάς μας. Εφαρμόσαμε δικά μας επιπλέον πρωτόκολλα προστασίας και ασφάλειας σε συνδυασμό με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της Ελληνικής Πολιτείας. Περάσαμε αλώβητοι όλα τα στάδια των μεταλλάξεων του ιού και μάλιστα και των πιο δύσκολων θανατηφόρων μορφών του.

» Εμβολιαστήκαμε τρεις φορές σύσσωμο το προσωπικό και οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας, που φιλοξενούμε και είμαστε σε αναμονή από τον μήνα Απρίλιο για την τέταρτη υπενθυμιστική δόση. Ήρθε η ώρα όμως σε μία εποχή που η μετάλλαξη αυτή είναι υπερμεταδοτική δυστυχώς και εμείς να ζήσουμε την εμπειρία αυτή. Την Δευτέρα 8 Αυγούστου μετά από πρόσκλησή μας στο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ Ξάνθης, ελέγχθηκε το σύνολο του προσωπικού και των τροφίμων και οι υποψίες μας επιβεβαιώθηκαν δυστυχώς και επίσημα. Ο κορωνοϊός εισχώρησε τελικά και στο δικό μας γηροκομείο από ασυμπτωματικό ή ασυμπτωματικούς φορείς, επισκέπτες και προσωπικό. Παρόλα τα μέτρα ασφαλείας κατάφερε και μας νίκησε. Ενημερώνουμε λοιπόν και επίσημα αφού ήδη έχουν ενημερωθεί οι συγγενείς των αγαπημένων μας ηλικιωμένων ότι ευρέθησαν είκοσι έξι τρόφιμοι θετικοί στον κορωνοϊό με μικρά (πυρετό) ή και καθόλου συμπτώματα, καθώς και δέκα άτομα στο προσωπικό του Ιδρύματος.

» Όλα τα περιστατικά αντιμετωπίζονται για την ώρα μόνο με DEPON και βιταμίνες, ειδική διατροφή, απομόνωση όσο αυτή είναι δυνατή και συνεχείς μετρήσεις θερμοκρασίας και οξυγόνου. Μόνο μία ηλικιωμένη μας νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ξάνθης λόγω χαμηλού επιπέδου οξυγόνου. Για την ώρα λοιπόν ενημερώνουμε τους φίλους και αγαπημένους μας ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη από την πλευρά μας. Αναστέλλονται όμως όλα τα επισκεπτήρια των συγγενών μέχρι νεωτέρας και οι ενημερώσεις ή η επικοινωνία θα γίνονται τηλεφωνικά στο 25410 23114 ή μέσω της βιντεοκλήσης εφαρμογής μέσεντζερ του φέισμπουκ προφίλ Παππούς Γιαγιά.

» Σας παρακαλούμε να ενώσετε τις προσευχές σας με τις δικές μας για την ευτυχή έκβαση και αυτής της περιπέτειας. Είμαστε χρόνια μαθημένοι για τα δύσκολα, έχουμε σφυρηλατηθεί μέσα από τις δυσκολίες. Τέλος θα θέλαμε να κάνουμε ιδιαίτερη μνεία στον ΕΟΔΥ Ξάνθης για τον επαγγελματισμό του, την ευαισθησία του που επιδεικνύει στους ηλικιωμένους μας, την καθοδήγησή του και την συμπαράστασή του.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Γηροκομείου Ξάνθης ''Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ'' Ο Πρόεδρος Ιωάννης Χαρ. Παπαχρόνης».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ