- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
«Χριστίνα»: Η θρυλική θαλαμηγός του Αριστοτέλη Ωνάση πέρασε τον Ισθμό της Κορίνθου
Δείτε το βίντεο - Η ιστορία του πλοίου
Χριστίνα: Η θαλαμηγός του Αριστοτέλη Ωνάση στον Ισθμό της Κορίνθου - Η ιστορία του σκάφους από τη ναυπήγησή του μέχρι σήμερα.
Η θαλαμηγός του Αριστοτέλη Ωνάση, η θρυλική «Χριστίνα», πέρασε τον Ισθμό της Κορίνθου και η κάμερα τοπικού μέσου κατέγραψε την πορεία του σκάφους που σεργιάνιζε επί χρόνια διασημότητες στα ελληνικά και όχι μόνο πελάγη.
Η θρυλική θαλαμηγός «Christina O» κατασκευάστηκε το 1943 ως φρεγάτα Stormont (GRT 1602), ανήκε στο καναδικό Πολεμικό Ναυτικό και κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου χρησιμοποιήθηκε ως συνοδευτικό σκάφος των νηοπομπών για τη μεταφορά πολεμικού υλικού στις συμμαχικές δυνάμεις, παίρνοντας μέρος στη Μάχη του Ατλαντικού και στην Απόβαση της Νορμανδίας. Μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ήταν ένα από τα πολλά πλεονάζοντα ναυτικά πλοία.
Ο Αριστοτέλης Ωνάσης αγόρασε τη φρεγάτα στην τιμή των 34.000 δολαρίων και μετά ξόδεψε 4 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ για να τη μετατρέψει σε πολυτελές υπερσύγχρονο γιοτ. Της έδωσε το όνομά της κόρης του Χριστίνας και από τα σαλόνια του πέρασαν σπουδαίες προσωπικότητες τού περασμένου αιώνα
.
Θαλαμηγός «Χριστίνα»: Τι απέγινε μετά τον θάνατο του Αριστοτέλη Ωνάση
Η θαλαμηγός «Χριστίνα» πέρασε στα χέρια της Χριστίνας Ωνάση όταν ο πατέρας της πέθανε, ενώ εκείνη με τη σειρά της, το 1978 τη δώρισε στο ελληνικό δημόσιο, προκειμένου να τη χρησιμοποιεί ο εκάστοτε Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Το δημόσιο μετονόμασε τη θαλαμηγό σε «Αργώ», ενώ τη συντήρησή της ανέλαβε το Πολεμικό Ναυτικό.
Είκοσι χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα το 1998 ο ναυτιλιακός επιχειρηματίας και φίλος της οικογένειας Ωνάση, Τζον Παπανικολάου, θα αγόρασει την «Αργώ» από το ελληνικό κράτος και θα ξοδέψει 50 εκατομμύρια δολάρια για να τη μετασκευάσει, αποκαθιστώντας το παλιό όνομα του γιοτ προς τιμήν της Χριστίνας Ωνάση, που υπήρξε φίλη του.
Με πληροφορίες από korinthostv.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πληροφορίες αναφέρουν πως τα ποτά τα κέρασε η μητέρα της φίλης της
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το μοναδικό ελληνικό πανεπιστήμιο που σπάει το φράγμα των 200 καλύτερων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Τι είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Πού θα σημειωθούν τοπικές βροχές - Αναλυτική πρόγνωση από την EMY
Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά
Οι συμμετέχοντες στα επεισόδια ταυτοποιήθηκαν και κατηγορούνται για απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά συρροή
Πάσχει από το σπάνιο γενετικό σύνδρομο Allagille
Οι περισσότερες πτήσεις καθυστέρησαν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.