Ελλαδα

Η φωτιά στη Θάσο τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο μετά την αναζωπύρωση

Σε επιφυλακή οι αρχές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά στη Θάσο: Μέλος Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης
Φωτιά στη Θάσο © ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ελληνική Ομάδα Διάσωσης

Φωτιά στη Θάσο: Ποια η εικόνα από το πύρινο μέτωπο - Συνεχείς αναζωπυρώσεις και ολονύχτια μάχη

Υπό πλήρη έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά στη Σκάλα Ποταμιάς στη Θάσο μετά τη μεγάλη αναζωπύρωση τα ξημερώματα του Σαββάτου (13/8), που είχε ως αποτέλεσμα να καούν δασικές ορεινές εκτάσεις μέσα σε μια ιδιαίτερα δυσπρόσιτη περιοχή.

Από νωρίς σήμερα το πρωί τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης συνέχιζαν να κάνουν ρίψεις νερού, ενώ ισχυρές δυνάμεις πυροσβεστικής, δεκάδες εθελοντές και μέλη του παραρτήματος Καβάλας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης έδιναν μάχη με τις φλόγες ώστε να μπορέσουν να την περιορίσουν. Όλο το βράδυ του Σαββάτου οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες, παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω αδυναμίας προσβασιμότητας της περιοχής, προκειμένου να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες και να εμποδίσουν την ανάπτυξη της φωτιάς. Το έργο τους πάντως δυσκόλευε το γεγονός ότι η φωτιά είχε συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κάτοικοι και επιχειρηματίες του νησιού πρόσφεραν τρόφιμα, νερά και χυμούς σε όλους όσους επιχειρούσαν στα μέτωπα της φωτιάς. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, οι δυνάμεις του Στρατού και τα μέλη των εθελοντικών ομάδων θα παραμείνουν στο νησί τα επόμενα 24ωρα και θα βρίσκονται σε επιφυλακή μπροστά στον κίνδυνο μιας ακόμα αναζωπύρωσης της φωτιάς.

Posted by Kostas Voris on Sunday, August 14, 2022

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ