Ελλαδα

Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ - EETAA 2022: Παράταση για τις αιτήσεις

Πότε ανακοινώνονται τα οριστικά αποτελέσματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παιδικός Σταθμός: Οι τσάντες των παιδιών παραταγμένες στον διάδρομο
Παιδικός Σταθμός - ΕΣΠΑ - Αιτήσεις ΕΕΤΑΑ 2022 @ EUROKINISSI

Παιδικοί Σταθμοί ΕΣΠΑ - ΕΕΤΑΑ 2022: Παράταση αιτήσεων - Οι καταληκτικές ημερομηνίες για ενστάσεις και η ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων

Οι αιτήσεις για τους Παιδικούς Σταθμούς του ΕΣΠΑ συνεχίζονται μετά την παράταση που έδωσε η ΕΕΤΑΑ μέχρι τις 17 Αυγούστου 2022.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση, καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόµων µε αναπηρία, σε υπηρεσίες δηµιουργικής απασχόλησης», περιόδου 2022 – 2023, είναι η 17η Αυγούστου, τα προσωρινά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 22 Αυγούστου, ενώ οι ενστάσεις θα μπορούν να υποβληθούν από τις 23 έως τις 25 Αυγούστου. 

Τα οριστικά αποτελέσματα αναμένονται στις 29 Αυγούστου 2022. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΕΤΑΑ, «προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα τεχνικά ζητήματα που προέκυψαν από τη μεγάλη επισκεψιμότητα στην εφαρμογή για την υποβολή των αιτήσεων, και για την αποφυγή περαιτέρω ταλαιπωρίας σας, σας ενημερώνουμε ότι πιθανόν η εφαρμογή να σταματήσει να είναι διαθέσιμη για κάποιες ώρες που θα γνωστοποιηθούν με νέα ανακοίνωση στον ίδιο χώρο. Επίσης, σας γνωρίζουμε ότι θα δοθεί η αναγκαία παράταση, προκειμένου όλοι οι υποψήφιοι αιτούντες να έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν την αίτησή τους». 

Παιδικοί Σταθμοί ΕΣΠΑ - ΕΕΤΑΑ 2022: Ποιοι έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι γονείς ή τα πρόσωπα που έχουν τη γονική μέριμνα ή την επιμέλεια, ανάδοχοι γονείς, επίτροποι ή συμπαραστάτες, νόμιμοι εκπρόσωποι βρεφών και παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας, παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, που επιθυμούν τη φιλοξενία των παιδιών τους, σε δομές αντίστοιχες με την ηλικία τους.

Εξαιρούνται των περιορισμών, ως προς το ύψος του οικογενειακού εισοδήματος τα προς φιλοξενία παιδιά και άτομα με αναπηρία, καθώς και ο αιτών που είναι ΑμεΑ.

Τα ωφελούμενα παιδιά, με σειρά μοριοδότησης, λαμβάνουν «Αξία Τοποθέτησης» (voucher) και έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν σε Δομή της επιλογής τους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ