Ελλαδα

Παυλάκης: Έρχονται και άλλες πανδημίες - Έχει ανοίξει το κουτί της Πανδώρας

Η προειδοποίηση του Έλληνα ερευνητή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μάσκα - κορωνοϊός
Μάσκα - κορωνοϊός © Pixabay / Surprising_Shots

Γιώργος Παυλάκης: Η πανδημία του κορωνοϊού και οι νέες πανδημίες - Τι εκτιμά για την ευλογιά των πιθήκων και τον χειμώνα που έρχεται

Για νέες πανδημίες που θα έρθουν μετά τον κορωνοϊό προειδοποίησε ο Έλληνας ερευνητής, Γιώργος Παυλάκης, υπογραμμίζοντας ότι «η πανδημία του κορωνοϊού είναι εδώ, δεν εξαφανίστηκε, έρχονται και άλλες. Έχει ανοίξει το κουτί της πανδώρας». 

Ο κ. Παυλάκης σε συνεντευξή του στον Αθήνα 984 ανέφερε ότι υπάρχει «κίνδυνος αύξησης των μολύνσεων στις γιορτές και τα πανηγύρια του 15Αύγουστου» και προέβλεψε «δύσκολο χειμώνα», ενώ εξήγησε πως: «η μη παθογόνος Όμικρον, όπως διαφημίστηκε, αποδείχθηκε η πλέον θανατηφόρα συγκρινόμενη με άλλα στελέχη που υποτίθεται ότι ήταν περισσότερο παθογόνα».

Μεταξύ των δυσκολιών ο Έλληνας ερευνητής συμπεριέλαβε την ευλογιά των πιθήκων ευελπιστώντας σε «αλλαγή συμπεριφοράς παγκοσμίως, ώστε να αντιμετωπιστεί σοβαρά, ενώ βρίσκεται ακόμα στην αρχή της».

Ο επιστήμονας είναι αντίθετος με τον τρόπο υπολογισμού των θανάτων, επειδή όπως είπε «έτσι, δεν θα ξέρουμε που βαδίζουμε», ενώ κράτησε αποστάσεις από την κατάργηση της υποχρεωτικότητας στη χρήση μάσκας σε αεροπορικά ταξίδια και στις μετακινήσεις με ΜΜΜ.

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείο, ο Γιώργος Παυλάκης είπε: «Δεν πρέπει να αφήσουμε τα παιδιά εκτεθειμένα σε επαναμολύνσεις. Να το δει τώρα η πολιτεία που υπάρχει ακόμη χρόνος ώστε να τροποποιηθούν οι αίθουσες και να προβλεφθεί ο εξαερισμός τους. Οι μαθητές πρέπει να φορούν μάσκα και να κάνουν τεστ όπως πέρυσι, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι θα έχουν μια ασφαλέστερη χρονιά. Χρειάζεται προετοιμασία. Μόνον με αυτόν τον τρόπο θα ανακοπεί η επιδημία, διότι τα σχολεία παραμένουν ένα μεγάλο πρόβλημα»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ