Ελλαδα

Προφυλακιστέος ο 33χρονος για την υπόθεση βιασμού στα Ανώγεια

Αντιδρά ο αδελφός του κατηγορούμενου

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δικαστικό Μέγαρο στην Κρήτη
Υπόθεση βιασμού στα Ανώγεια: Προφυλακιστέος ο κατηγορούμενος © flashnews.gr

Βιασμός 32χρονης στα Ανώγεια: Η απολογία του 33χρονου και η άρνηση των κατηγοριών - Το χρονικό της υπόθεσης

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 33χρονος άνδρας από τα Ανώγεια της Κρήτης, που κατηγορείται για την υπόθεση βιασμού 32χρονης.

Για πάνω από επτά ώρες ο κατηγορούμενος κατέθετε τις δικές του θέσεις για το συμβάν και την κατηγορία όπως του αποδόθηκε, εμμένοντας στη θέση του ότι όσα συνέβησαν αφορούσαν σε κοινή συναίνεση τόσο του ιδίου όσο και της 32χρονης. Ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν την προσωρινή του κράτηση και ο κατηγορούμενος θα μεταφερθεί σε πρώτο χρόνο στις φυλακές της Αγιάς Χανίων.

«Η ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη μιλά για πιθανότητα βιασμού, επίσης τα στοιχεία που έδωσε η παθούσα είναι ασαφή, καθώς δεν θυμάται, δηλώνοντας κενό μνήμης για τις συνθήκες που εκτυλίχθηκε το γεγονός. Στο πλαίσιο της ανάκρισης αναμένουμε ευρήματα και στοιχεία (π.χ. αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων). Επίσης, υπεβλήθη αίτημα για την κατά αντιπαράσταση εξέταση της φερόμενης ως παθούσας με τον κατηγορούμενο», δήλωσε η δικηγόρος του 33χρονου. 

«Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα και να ντραπούμε για τίποτα. Είμαστε από ένα περήφανο χωριό, από περήφανους γονείς αναθρεμμένοι και σε ένα χωριό με μεγάλη ιστορία. Πιάσανε έναν άνθρωπο, τον τύλιξαν σε μια κόλλα χαρτί χωρίς να φταεί. Ο άνθρωπος είναι αθώος. Το παιδί πληρώνει μια συγκρυρία δημόσια των γυναικοκτονιών, των βιασμών, των αθωώσεων των προηγούμενων και είναι ντροπή για το ελληνικό κράτος να κρατά φυλακισμένο έναν άνθρωπο που λέει ότι έγινε ότι έγινε. Παρόλα αυτά έχουμε ελπίδα και στον θεό και στους ανθρώπους. Έχουμε εμπιστοσύνη στους δικηγόρους μας και θα το δείτε ότι η αλήθεια θα λάμψει», δήλωσε ο αδελφός του φερόμενου ως δράστη.

Υπόθεση βιασμού 32χρονης στα Ανώγεια: Το χρονικό

Η 32χρονη, που έφτασε τις προηγούμενες ημέρες από την Αθήνα στην Κρήτη μαζί με τον σύντροφό της για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, βρέθηκε στα Ανώγεια προκειμένου να διασκεδάσει στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων που ήταν σε εξέλιξη.

Τις απογευματινές ώρες προς βράδυ, το ζευγάρι φέρεται να μετέβη σε ταβέρνα της περιοχής, ενώ λίγο αργότερα στην παρέα τους φέρεται να προστέθηκαν και άλλα άτομα, ανάμεσα στα οποία ήταν και ο 33χρονος. Ενώ το ζευγάρι φέρεται να είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, ξαφνικά η 32χρονη φέρεται να δήλωσε στην παρέα πως δεν αισθανόταν καλά. Τότε ο 33χρονος Ανωγειανός φέρεται να προσφέρθηκε να τη μεταφέρει στο Κέντρο Υγείας των Ανωγείων, μιας και ο σύντροφός της φέρεται να ήταν σε κατάσταση μέθης, ανήμπορος να τη βοηθήσει.

Η γυναίκα βρέθηκε γύρω στις 4 τα ξημερώματα στο Κέντρο Υγείας, με τους γιατρούς να διαπιστώνουν αρχικά πως δε φορούσε εσώρουχο και πως έφερε ίχνη σεξουαλικής πράξης, ίσως και βιασμού. Άμεσα ενημέρωσαν τις αστυνομικές Αρχές, ενώ έκριναν απαραίτητη τη μεταφορά της στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να κατήγγειλε η 32χρονη στις Αρχές, ο 33χρονος ήταν αυτός που προσφέρθηκε να τη μεταφέρει στο Κέντρο Υγείας, όπου στη διαδρομή φέρεται να έπεσε θύμα βιασμού, χωρίς ωστόσο η ίδια να θυμάται λεπτομέρειες, μιας και βρισκόταν σε κατάσταση μέθης. Οι Αρχές, έχοντας στα χέρια τους την καταγγελία της γυναίκας, αναζήτησαν και συνέλαβαν τον 33χρονο, ο οποίος φέρεται στις πρώτες κουβέντες που ξεστόμισε στους αστυνομικούς να παραδέχτηκε τη σεξουαλική πράξη, με τη συναίνεση όμως, όπως φέρεται να είπε, της 32χρονης.

Με πληροφορίες από neakriti.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ