Ελλαδα

ΕΔΕ στο νοσοκομείο Χανίων: Ακτινολόγος φέρεται να επιτέθηκε σε ειδικευόμενη γιατρό

Η καταγγελία - Πώς έγινε το συμβάν

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Νοσοκομείο Χανίων: ΕΔΕ για επίθεση ακτινολόγου σε ειδικευόμενη γιατρό κατά την εξέταση 18χρονου

ΕΔΕ διατάχθηκε για περιστατικό που φέρεται να καταγράφηκε στο νοσοκομείο Χανίων ανάμεσα σε ειδικευόμενη χειρουργό του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών και ακτινολόγο

Σύμφωνα με την καταγγελία στο flashnews.gr, όταν έφτασε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικό του νοσοκομείου Χανίων 18χρονος και εξετάστηκε από ειδικευόμενη χειρουργό που είχε εφημερία, η τελευταία διαπίστωσε ότι απαιτείται αξονική τομογραφία στο θύμα του τροχαίου για να διαπιστωθεί και να εξακριβωθεί πλήρως, η σοβαρότητα της κατάστασής του.

Η ιατρός επικοινώνησε με τον εφημερεύοντα ακτινολόγο του νοσοκομείου, που είναι και επιμελητής, ώστε να διενεργηθεί άμεσα η διαδικασία της αξονικής τομογραφίας, η οποία θα φανέρωνε την κατάσταση της υγείας του μετά το σοβαρό τροχαίο. Όπως καταγγέλλεται στο Flashnews, η απάντηση του ακτινολόγου στην ειδικευόμενη χειρουργό ήταν αφενός αρνητική αλλά και υποτιμητική για την ιατρό. Όπως τονίζεται στην καταγγελία, ο ακτινολόγος μετέβη οργισμένος στα ΤΕΠ και επιτέθηκε φραστικά στην ιατρό, ενώ μάρτυρες δηλώνουν ότι πήγε να της επιτεθεί και να τη χτυπήσει, με έναν συνοδό ασθενούς να προσπαθεί να επέμβει

Αφού ηρέμησε λίγο ο γιατρός, έγινε η αξονική απεικόνιση με την οποία απεδείχθη ότι ο 18χρονος ασθενής έφερε σοβαρά τραύματα, εσωτερικά και σε ζωτικά όργανά του, συνεπώς οδηγήθηκε άμεσα στο χειρουργείο.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Χανίων, Γιώργος Μπέας, διέταξε κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.), την οποία θα διενεργήσει ο Διευθυντής της Ιατρικής υπηρεσίας, Χαρίτωνας Παπαδάκης, για τη διερεύνηση διάπραξης πειθαρχικού παραπτώματος. Γίνεται συλλογή στοιχείων και εφόσον επιβεβαιωθούν θα προκύψει και η λήψη των σχετικών αποφάσεων για το περιστατικό.

Πηγή: flashnews.gr