Ελλαδα

«Απλά δέχεσαι τη μοίρα σου» - Τι είπε ο Ιβάν που πάλευε με τα κύματα στη Χαλκιδική

«Απλά ένα ευχαριστώ, ένα αληθινό ευχαριστώ σε όλους όσους συμμετείχαν στην διάσωσή μου»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Για την εμπειρία του και τη μάχη που έδωσε επί σχεδόν 20 ώρες με τα κύματα μίλησε ο 30χρονος Ιβάν που είχε παρασυρθεί στη Χαλκιδική.

Για τα όσα έζησε, όταν τα ρεύματα τον παρέσυραν από την παραλία Μύτη στο Ποσείδι Χαλκιδικής, 15 ναυτικά μίλια νότια της Κασσάνδρας, μίλησε ο 30χρονος Ιβάν από τη Βόρεια Μακεδονία περίπου έναν μήνα μετά τη συγκλονιστική του περιπέτεια. Να θυμίσουμε πως ο Ιβάν πάλεψε 20 ώρες με τα κύματα μέχρι να εντοπιστεί από ελικόπτερο και να διασωθεί.

«Τη δεύτερη μέρα όταν έβλεπα ότι όλοι έψαχναν στις γύρω περιοχές. Τότε κατάλαβα ότι μάλλον δε θα με βρουν» αναφέρει αρχικά και πρόσθεσε:

«Ήταν το χειρότερο δώρο γενεθλίων. Ένα δώρο γενεθλίων που δεν θα ξεχάσω ποτέ».

«Είναι απλά όπως όλα τα άλλα συναισθήματα, απλά δέχεσαι τη μοίρα σου, κάνεις ότι μπορείς και συγκεντρώνεσαι στην επιβίωσή σου»

Μια παιδική μπάλα που, αν και ξεφούσκωτη όπως λέει, ήταν το σωσίβιο που τον κράτησε στη ζωή. «Ναι βρήκα μια μικρή μπάλα, μια παιδική μπάλα τη δεύτερη μέρα, ήταν μόνο λίγες ώρες μετά την ανατολή... Βρήκα τη μπάλα μέσα στη θάλασσα και κολύμπησα προς το μέρος της και την κρατούσα με τα χέρια. Ήταν λίγο ξεφούσκωτη. Ήταν απογοητευτικό».

Ωστόσο, δεν τα παράτησε και συνέχισε να παλεύει με τα κύματα, κρατώντας τη μπάλα που είχε βρει και εν τέλει εντοπίστηκε.

«Απλά ένα ευχαριστώ, ένα αληθινό ευχαριστώ σε όλους όσους συμμετείχαν στην διασωσή μου ανεξάρτητα το ρόλο τους».