Ελλαδα

Τα στοιχεία που οδήγησαν στη σύλληψη του δολοφόνου της 17χρονης Νικολέτας

Απολογείται τη Δευτέρα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο 22χρονος Πακιστανός
Ο 22χρονος Πακιστανός έχει ομολογήσει ότι σκότωσε τη 17χρονη Νικολέτα στο Περιστέρι © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Γυναικοκτονία στο Περιστέρι: Απολογείται τη Δευτέρα ο 22χρονος Πακιστανός - Το χρονικό της σύλληψης.

Τη Δευτέρα ο 22χρονος Πακιστανός θα οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθεί για τη δολοφονία της 17χρονης Νικολέτας στο Περιστέρι.

Ο 22χρονος οδηγήθηκε το Σάββατο συνοδεία αστυνομικής δύναμης ενώπιον του εισαγγελέα προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του και ακολούθως μετήχθη ενώπιον του ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο το πρωί.

Ο 22χρονος παραδέχτηκε προφορικά στους αστυνομικούς ότι σκότωσε την 17χρονη Νικολέτα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 22χρονος είπε στους αστυνομικούς ότι μάλωσαν με την 17χρονη Νικολέτα και πάνω στον καβγά τής έκλεισε το στόμα και τη μύτη με αποτέλεσμα η ανήλικη να χάσει τη ζωή της.

Λεπτομέρειες πάντως για τις αιτίες και τον τρόπο διάπραξης του εγκλήματος αναμένεται να δώσει στον ανακριτή που ανέλαβε την υπόθεση. Υπενθυμίζεται ότι στο κινητό τηλέφωνο της 17χρονης βρέθηκαν απειλητικά μηνύματα από τον 22χρονο Πακιστανό σύντροφό της.

Στον εισαγγελέα ο 22χρονος Πακιστανός, φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας της 17χρονης

Πώς εξιχνιάστηκε η γυναικοκτονία στο Περιστέρι - Τα 5 στοιχεία που οδήγησαν στη σύλληψη του 22χρονου Πακιστανού

Τα 5 στοιχεία που οδήγησαν από την πρώτη στιγμή τους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής στο συμπέρασμα ότι αυτός ήταν ο δράστης του εγκλήματος, ήταν τα ακόλουθα:

  • Ο 22χρονος, ενώ έμενε μαζί με την 17χρονη, άφησε τα κλειδιά του στο διαμέρισμα φεύγοντας.
  • Πήρε όλα τα προσωπικά του αντικείμενα από το σπίτι και εξαφανίστηκε.
  • Επικοινώνησε με συγγενικό του πρόσωπο και είπε ότι επρόκειτο να φύγει για Θεσσαλονίκη, κάτι που έδειχνε την πρόθεση του να φύγει από την Ελλάδα μέσα από τα βόρεια σύνορα της χώρας.
  • Ο 22χρονος Πακιστανός είχε πάρει μαζί του τόσο το δικό του κινητό όσο και της 17χρονης Νικολέτας.
  • Το κινητό του νεαρού από το στίγμα έδειξε ότι είχε φτάσει στη Βόρεια Ελλάδα. Όπως διευκρινίστηκε αργότερα, εκεί πέταξε και τα δύο τηλέφωνα πριν περάσει στη Βόρεια Μακεδονία.

Στη Βόρεια Μακεδονία συνελήφθη ο 22χρονος που σκότωσε τη 17χρονη Νικολέτα στο Περιστέρι

Στη Θεσσαλονίκη μετέβη κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών από την Αθήνα, που είχε όλες τις πληροφορίες για τις κινήσεις του νεαρού Πακιστανού, και εκεί είχε συνεργασία με το Τμήμα Ανθρωποκτονιών Θεσσαλονίκης, την Διεύθυνση Αλλοδαπών και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Παιωνίας Κιλκίς, για να μεθοδευτούν οι ενέργειες και να αξιοποιηθούν οι πληροφορίες.

Παράλληλα, μέσω της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, υπήρξε επαφή με τις αστυνομικές αρχές της Βόρειας Μακεδονίας, τις οποίες η ΕΛ.ΑΣ ενημέρωσε για την πρόθεση του 21χρονου να περάσει τα σύνορα με σκοπό να φτάσει σε χώρα της Κεντρικής Ευρώπης.

Ο 22χρονος Πακιστανός
Ο 22χρονος Πακιστανός έχει ομολογήσει ότι σκότωσε τη 17χρονη Νικολέτα στο Περιστέρι © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας η αστυνομία της Βόρειας Μακεδονίας εντόπισε τον καταζητούμενο σε ομάδα μεταναστών νότια των Σκοπίων, τον οδήγησαν μέχρι τα σύνορα και εκεί συνελήφθη από το κλιμάκιο των Ελλήνων αστυνομικών, οι οποίοι τον περίμεναν, καθώς είχε ήδη εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

«Για μένα είναι ένα ξεχωριστό κορίτσι, μια μικρή ψυχή, αδικοχαμένη», ανέφερε ο πατέρας της 17χρονης Νικολέτας, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. «Τι θα του έλεγα; Ντροπή του! Όταν λες σε ένα άνθρωπο ότι τον αγαπάς και μετά του φέρεται έτσι; Πώς γίνεται αυτό; Τι σόι αγάπη ήταν αυτή;», σημείωσε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ