Ελλαδα

Εξάρχεια: Σε κτίριο υπό κατάληψη κρυβόταν ο Μαροκινός που προσπάθησε να βιάσει δημοσιογράφο

Η αστυνομική επιχείρηση και η καταγγελία για την απόπειρα βιασμού

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το κτίριο στα Εξάρχεια που εκκενώθηκε από την Αστυνομία
Το κτίριο στα Εξάρχεια που εκκενώθηκε από την Αστυνομία © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Στα Εξάρχεια σε κτίριο υπό κατάληψη είχε βρει καταφύγιο ο Μαροκινός που συνελήφθη για την απόπειρα βιασμού δημοσιογράφου.

Στα Εξάρχεια πραγματοποιήθηκε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε κτίριο που τελούσε υπό κατάληψη. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή (5/8) το πρωί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κτίριο είχε ενοικιαστεί από αλλοδαπό, ο οποίος όμως δεν είχε καταβάλει ποτέ το προβλεπόμενο μίσθωμα, ενώ υπήρχαν και αναφορές ότι σε αυτό έβρισκαν καταφύγιο κακοποιοί και φυγόποινοι.

Στο συγκεκριμένο κτίριο στα Εξάρχεια φέρεται να είχε βρει προσωρινό καταφύγιο ο Μαροκινός που αποπειράθηκε να βιάσει δημοσιογράφο τον περασμένο Ιούλιο.

Σημειώνεται ότι ο αλλοδαπός συνελήφθη πριν από λίγα 24ωρα. Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ληστεία και απόπειρα βιασμού της δημοσιογράφου. Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και της Ομάδας ΔΡΑΣΗ της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, για την ίδια υπόθεση είχε συλληφθεί εκείνη την ημέρα στα Εξάρχεια ένας Αιγύπτιος, 21 ετών, ο οποίος είχε τον ρόλο του τσιλιαδόρου. Σε βάρος του σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για συνέργεια σε προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και ληστεία.

Συνελήφθη 26χρονος για απόπειρα βιασμού & ληστείας δημοσιογράφου στα Εξάρχεια | 5/8/22| ΕΡΤ

Εκκένωση κατάληψης στα Εξάρχεια - 8 προσαγωγές

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης για την εκκένωση της κατάληψης στο κτίριο στα Εξάρχεια έγιναν 8 προσαγωγές. Πρόκειται για αλλοδαπούς (3 από Αίγυπτο, 2 από Παλαιστίνη, 1 από Τυνησία, 1 από Συρία και 1 από Ιράκ), σε βάρος των οποίων αναμένεται να σχηματιστεί δικογραφία.

Σημειώνεται πως ο Μαροκινός που είχε αποπειραθεί να βιάσει τη δημοσιογράφο στα Εξάρχεια συνελήφθη την Τετάρτη 3 Αυγούστου στον Αγιο Παντελεήμονα.

Αυτό είναι το κτίριο στα Εξάρχεια όπου είχε βρει καταφύγιο ο Μαροκινός που αποπειράθηκε να βιάσει δημοσιογράφο
Αυτό είναι το κτίριο στα Εξάρχεια όπου είχε βρει καταφύγιο ο Μαροκινός που αποπειράθηκε να βιάσει δημοσιογράφο © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Οι δραματικές στιγμές που βίωσε η δημοσιογράφος στα Εξάρχεια - Η απόπειρα βιασμού της από τον Μαροκινό

Η δημοσιογράφος που κατήγγειλε την απόπειρα βιασμού της από τον Μαροκινό, είναι η Ελπινίκη Χάγια.

Σε δηλώσεις της στο Star είχε περιγράψει τα όσα δραματικά βίωσε στα Εξάρχεια, όταν ο αλλοδαπός συλληφθείς επιχείρησε να τη βιάσει.

«Μου έκανε κεφαλοκλείδωμα, με έπιασε από εδώ πάρα πολύ δυνατά και με το άλλο χέρι με κράτησε έτσι ώστε να μην μπορώ να κουνηθώ» δήλωσε.

Και πρόσθεσε: «Έχασα τις αισθήσεις μου σε κλάσματα δευτερολέπτου. Με έσυρε και με τράβηξε προς την πιλοτή της πολυκατοικίας. Αρχίζω σε λίγο να αισθάνομαι ότι ψηλαφίζει το σώμα μου και έχει σηκώσει τη φούστα μου. Ξαφνικά, σαν να ξύπνησα, τον είδα να απομακρύνεται από εμένα και αρχίζω να φωνάζω και να τρέχω»

.

Εξάρχεια: Επίθεση και απόπειρα βιασμού σε δημοσιογράφο

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για τον Μαροκινό που συνελήφθη μετά την απόπειρα βιασμού της δημοσιογράφου στα Εξάρχεια

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., «συνελήφθη, πρωινές ώρες την Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, 26χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα για απόπειρα βιασμού και ληστεία, πράξεις που τελέστηκαν απογευματινές ώρες της 14 Ιουλίου 2022 σε βάρος ημεδαπής στην περιοχή των Εξαρχείων.

» Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και της Ομάδας ΔΡΑΣΗ της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

» Σημειώνεται ότι για την ίδια υπόθεση είχε συλληφθεί, απογευματινές ώρες, στις 14 Ιουλίου 2022, στην περιοχή των Εξαρχείων, από αστυνομικούς της Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., ακόμη ένας αλλοδαπός (21 ετών), σε βάρος του οποίου είχε σχηματιστεί ποινική δικογραφία για συνέργεια σε προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και ληστεία. Ο 26χρονος συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική αρχή».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ