Ελλαδα

Γυναικοκτονία στο Ρέθυμνο: Προφυλακίστηκε ο 60χρονος - Τι είπε στην απολογία του

Όσα υποστήριξε για τη σχέση με την 56χρονη και το έγκλημα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γυναικοκτονία στο Ρέθυμνο: Μηχανή - περιπολικό στην ΕΛ.ΑΣ.
Γυναικοκτονία στο Ρέθυμνο: Τι είπε στην απολογία του ο 60χρονος © EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Γυναικοκτονία στο Ρέθυμνο: Η απολογία του 60χρονου, οι προκλητικές δηλώσεις και η απόφαση για την προφυλάκισή του

Προφυλακιστέος κρίθηκε, με τη σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα, ο 60χρονος που το πρωί της Κυριακής (31/7) δολοφόνησε την 56χρονη σύζυγό του μέσα στο σπίτι τους στο Άνω Μαράκι, στο Ρέθυμνο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 60χρονος, ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, επέμεινε στον ισχυρισμό ότι αντιμετώπιζε προβλήματα στη σχέση του με τη σύζυγό του η οποία, όπως ο ίδιος δήλωσε, τον είχε εγκαταλείψει τρεις φορές. Επιπλέον, υποστήριξε ότι ήταν εκείνη που του επιτέθηκε πρώτη κατά τη διάρκεια του διαπληκτισμού που είχαν την Κυριακή, πριν αυτός τη σκοτώσει. «Δεν σκέφτηκα ποτέ να της κάνω κακό. Εκείνη τη στιγμή δεν μπορούσα να ελέγξω τον εαυτό μου» είπε ο 60χρονος στην απολογία του. 

Κατά τη σύντομη κατάθεσή του στον εισαγγελέα Ρεθύμνου, το μεσημέρι της Δευτέρας, ο γυναικοκτόνος είχε υποστήριξει ότι υπήρχαν προβλήματα στη σχέση του με τη σύζυγό του, η οποία – σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του – τον εγκατέλειπε τακτικά και επέστρεφε, χωρίς ποτέ να μπαίνει θέμα διαζυγίου.

Ρέθυμνο: Απολογείται ο 60χρονος καθ' ομολογίαν συζυγοκτόνος | 04/08/2022 | ΕΡΤ

Γυναικοκτονία στο Ρέθυμνο: Το χρονικό του εγκλήματος 

Η 56χρονη γυναίκα φέρεται να ζήτησε από τον σύζυγό της να χωρίσουν. Ακολούθησε καυγάς στην κουζίνα του σπιτιού όπου διέμεναν. Ο 60χρονος μαχαίρωσε με χασαπομάχαιρο τη 56χρονη στο λαιμό.   

Ο 60χρονος φέρεται να υποστήριξε πως ήταν 42χρονια μαζί, από τότε που εκείνος ήταν 18 και εκείνη 16. Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να υποστήριξε, πότε δεν χειροδίκησε εναντίον της. Η πρώτη λέξη που φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ήταν «με κατεδάφισε». Όπως φέρεται να υποστήριξε, το θύμα εγκατέλειψε τη συζυγική εστία τρεις φορές το τελευταίο τρίμηνο και όταν επέστρεφε, εκείνος πάντα τη δέχονταν πίσω, ενώ ποτέ δεν τέθηκε θέμα διαζυγίου.

Σε αυτό το σημείο αναφέρθηκε στο τελευταίο περιστατικό, όταν σύμφωνα με τον ίδιο, την επομένη του γάμου του γιου τους, πριν από περίπου 15 ημέρες, εκείνη έφυγε από το σπίτι χωρίς εκείνος να την αναζητήσει και όταν εκείνη επέστρεψε στο σπίτι την Παρασκευή 29 Ιουλίου, ο δράστης τη δέχτηκε κανονικά στο σπίτι. Όπως ισχυρίστηκε, το πρωί της Κυριακής 31 Ιουλίου ήταν μαζί με τον γιο τους στο σπίτι. Όταν ο γιος του έφυγε από το σπίτι, ο 60χρονος υποστήριξε πως η γυναίκα του ανέπτυξε επιθετική συμπεριφορά εις βάρος του.

Στην πρώτη του κατάθεση είπε ότι υπήρξε μια έντονη φασαρία στην κουζίνα και υποστήριξε ότι το θύμα του επιτέθηκε λεκτικά και σωματικά με αποτέλεσμα εκείνος να θολώσει, να αρπάξει ένα μαχαίρι το οποίο έστρεψε εναντίον της. Έπειτα, δεν θυμάται τι συνέβη. Στη συνέχεια, όπως ισχυρίστηκε, έφυγε από το σπίτι μαζί με το φονικό μαχαίρι, μετέβη στην οικία του αδελφού του και του περιέγραψε τι είχε συμβεί. Ο αδελφός του κάλεσε τον μεγάλο γιο του δράστη, του είπε να πάει στο πατρικό σπίτι και τον ενημέρωσε για το τι έχει συμβεί. 

Γυναικοκτονία στο Ρέθυμνο: Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που προκύπτουν από την ιατροδικαστική εξέταση και τον ιατροδικαστή Κρήτης, Σταμάτη Μπελιβάνη, ο θάνατος του θύματος επήλθε από τρεις μαχαιριές που κατάφερε ο δράστης στον λαιμό του θύματος. Το θύμα έφερε ακόμη δυο τραύματα από μαχαιριές στην πίσω πλευρά του σώματος και τέσσερα αμυντικά τραύματα στα πάνω άκρα.

Η ιατροδικαστική έρευνα παραμένει σε εξέλιξη.

Γυναικοκτονία στο Ρέθυμνο: Στον ανακριτή ο συζυγοκτόνος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ