Ελλαδα

Το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ ανοίγει τον διάλογο για τις γυναικοκτονίες και την ενδοοικογενειακή βία

Η καμπάνια του κόμματος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ ανοίγει τον διάλογο για τις γυναικοκτονίες και την ενδοοικογενειακή βία
© Karolina Grabowska / Pexels

ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ: Ο διάλογος για τις γυναικοκτονίες και την ενδοοικογενειακή βία - Η ψηφιακή πλατφόρμα του κόμματος

«Είμαστε μαζί σου». Αυτός είναι ο τίτλος της καμπάνιας που ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τις γυναικοκτονίες και την ενδοοικογενειακή βία, ανοίγοντας τον διάλογο στην ψηφιακή πλατφόρμα του κόμματος, Digitalsociety.gr.

«Η έκρηξη περιστατικών γυναικοκτονιών και ενδοοικογενειακής βίας, αφορά ολόκληρη την κοινωνία. Ωστόσο, παρά την αυξανόμενη συνειδητοποίηση που φέρνει η οδυνηρή συχνότητα τους, αυτή δεν έχει μεταφραστεί ακόμη σε μέτρα που θα πάψουν να προδίδουν την εμπιστοσύνη των γυναικών στην Πολιτεία» επισημαίνει η Χαριλάου Τρικούπη και προσθέτει σε σχετική ανακοίνωση:

«Είμαστε μαζί σου, για να διαμορφώσουμε τις ολιστικές πολιτικές- αφετηρία της εξάλειψης των γυναικοκτονιών. H καμπάνια διαβούλευσης με την κοινωνία ξεκινά σήμερα και σε επόμενο στάδιο συγκροτημένα το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα συζητήσει με νομικούς, γυναικείες οργανώσεις, εμπλεκόμενες κρατικές αρχές κλπ προκειμένου να διαμορφωθεί ένα ενιαίο και ολιστικό πλαίσιο αντιμετώπισης που δεν θα αντιμετωπίσει μόνο το θέμα της απονομής δικαιοσύνης αλλά και τις απαραίτητες δομές για τη στήριξη, την απομάκρυνση της γυναίκας από το κακοποιητικό περιβάλλον, τη στήριξη με εργασία κλπ.» αναφέρει, τέλος, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

ειμαστε_μαζι_σου_-gynaikoktonies_kampania

5.140 υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας το πρώτο 6μηνο του 2022 στην Ελλάδα

Περισσότερες από 5.000, και συγκεκριμένα 5.140, είναι οι υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας που καταγράφηκαν στην Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο του 2022. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη προχώρησε στην παραπάνω αποκάλυψη, αναφερόμενος στις γυναικοκτονίες που καταγράφηκαν το προηγούμενο 48ωρο σε Ζάκυνθο, Περιστέρι και Ρέθυμνο.

Σε δηλώσεις του στο Mega, ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε ότι ο αριθμός αυτός δεν αφορά απλές τηλεφωνικές καταγγελίες αλλά υποθέσεις, για τις οποίες έχουν σχηματιστεί δικογραφίες, έχουν γίνει μηνύσεις. Όπως είπε ο ΥΠΡΟΠΟ, για όλες τις υποθέσεις που καταγγέλλονται σχηματίζονται δικογραφίες ενώ σημείωσε πως από τον Οκτώβριο του 2021, έχουν συσταθεί και λειτουργούν 6 Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, 5 στην Αθήνα και 1 στη Θεσσαλονίκη, ενώ 1200 αστυνομικοί έχουν εκπαιδευτεί ειδικά για τη διαχείριση αυτών των υποθέσεων.

«Εάν κάποιος φτάσει στην Αστυνομία είναι υποχρεωτικό, σχηματίζεται δικογραφία και η υπόθεση πηγαίνει στη Δικαιοσύνη. Αυτό είναι υποχρέωση της Ελληνικής Αστυνομίας, διότι τα αδικήματα ενδοοικογενειακής βίας είναι αυτεπάγγελτα, δηλαδή μηνύσεις γίνονται κατευθείαν», τόνισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ