Ελλαδα

Μάνος Δασκαλάκης: Το πρώτο σχόλιο για τη νέα δίωξη της Ρούλας Πισπιρίγκου

Κατηγορείται για τις δολοφονίες και των τριών παιδιών τους

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μάνος Δασκαλάκης
Μάνος Δασκαλάκης © EUROKINISSI / ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Μάνος Δασκαλάκης: Το σχόλιο για τη νέα δίωξη στη Ρούλα Πισπιρίγκου - Τα ευρήματα των ιατροδικαστών για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας

Νέα δίωξη για τις ανθρωποκτονίες της Μαλένας και της Ίριδας ασκήθηκε στη Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία βρίσκεται προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας. Ο Μάνος Δασκαλάκης, πατέρας των τριών κοριτσιών, έκανε ένα πρώτο σχόλιο για τις εξελίξεις στην υπόθεση των τριών νεκρών κοριτσιών από την Πάτρα. 

Μέσω του Alpha και των δικηγόρων του, ο Μάνος Δασκαλάκης αναφέρει για τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις με την υπόθεση της Πάτρας: «Εξαιτίας των διαρροών που υπάρχουν εδώ και μήνες, η άσκηση της νέας ποινικής δίωξης δεν έρχεται ως έκπληξη αλλά ως εξέλιξη επιβεβλημένη από τα πορίσματα των αστυνομικών και ιατροδικαστικών αρχών. Η προσεκτική και επίπονη διερεύνηση των συνθηκών των τριών θανάτων εκ μέρους της εισαγγελίας Αθηνών, παρέχει επαρκή και σαφή θεμελίωση των κατηγοριών οι οποίες εφόσον αποδειχθούν στο σύνολό τους συγκροτούν μία από τις πιο στυγερές κατά συρροή δολοφονίες της σύγχρονης εποχής».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν αναμένεται να περάσει το ανακριτικό κατώφλι πριν το τέλος Αυγούστου, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει μετά την απολογία της, εάν μπορεί να της επιβληθεί δεύτερη προφυλάκιση και στη συνέχεια, εάν θα γίνουν δύο διαφορετικές δίκες για την υπόθεση ή τελικά θα συνεκδικαστούν, σε περίπτωση που εκδοθούν αντίστοιχα βουλεύματα που να παραπέμπουν τη Ρούλα Πισπιρίγκου σε δίκη.

Νέες διώξεις για τη Ρούλα Πισπιρίγκου - Κατηγορείται πλέον ότι σκότωσε και τα τρία της παιδιά

Ρούλα Πισπιρίγκου: Τα ιατροδικαστικά ευρήματα που οδήγησαν στη νέα δίωξη

Οι δύο εισαγγελείς, Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου, έπειτα από την ολοκλήρωση της προκαταρτικής εξέτασης που διενήργησαν κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η 33χρονη η οποία βρίσκεται ήδη προφυλακισμένη για την ανθρωποκτονία αλλά και την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, δολοφόνησε και τα δύο μικρότερα παιδιά της.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι από σήμερα υπόλογη και για τη δολοφονία της Μαλένας, 3,5 ετών, στις 13 Απριλίου 2019, ενώ είχε κάνει επιτυχή θεραπεία για «λεμφαδενίτιδα τραχήλου δεξιάς γνάθου» αλλά και της μόλις 6 μηνών Ίριδας στις 21 Μαρτίου 2021.

Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα ποινική δίωξη σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου στηρίχθηκε στο πολυσέλιδο ιατροδικαστικό πόρισμα των Καρακούκη - Καλόγρια, καθώς και στις καταθέσεις γιατρών. Επιπλέον, επιβαρυντικό στοιχείο για τη Ρούλα Πισπιρίγκου υπήρξε το γεγονός ότι και οι δυο πράξεις έγιναν παρουσία της και μόνο, όπως και στην περίπτωση της Τζωρτζίνας, κάτι που σύμφωνα με τις ίδιες πηγές καταδεικνύει ένα συγκεκριμένο «modus operandi» που ακολουθούσε η κατηγορουμένη.

Ειδικότερα, για την περίπτωση του θανάτου της 3,5 ετών Μαλένας οι γιατροί φαίνεται να περιγράφουν την εικόνα μιας μητέρας που φωνάζει αλλά το παιδί να είναι κρύο, με έναν από τους γιατρούς να καταθέτει χαρακτηριστικά για μια «εικόνα διακομιδής με ασθενοφόρο από απόσταση».

Οι εισαγγελείς έδωσαν ιδιαίτερη βαρύτητα στις καταθέσεις των γιατρών, αλλά και στο γεγονός ότι η Μαλένα περιγράφεται ως ένα παιδί κοινωνικό, χαρούμενο και πρόσχαρο, που έχει ξεπεράσει τη λευχαιμία. Οι γιατροί στις καταθέσεις του φέρονται να σημειώνουν ότι το παιδί έφυγε εντελώς ξαφνικά, κάτι που θα μπορούσε να δικαιολογηθεί μόνο αν βρισκόταν στο τελευταίο στάδιο του καρκίνου, ενώ η Μαλενα το είχε ξεπεράσει και είχε ελεγχθεί ιατρικά πριν ξεκινήσει τη χημειοθεραπεία.

Τα σημάδια αίματος στο στόμα της 6 μηνών Ίριδας ήταν το σημαντικότερο στοιχείο που οδήγησε του δυο εισαγγελείς στην κρίση ότι ο θάνατός της ήταν προϊόν εγκληματικής ενέργειας. Επιπλέον, η ύπαρξη αίματος αλλά και η νεκρική ακαμψία, που είχε ήδη επέλθει όταν έφτασαν οι διασώστες, που διαπίστωσαν ότι το παιδί ήταν κρύο, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος είχε επέλθει ώρες πριν κληθούν να συνδράμουν.

Παπαδόπουλος: Η Ρούλα Πισπιρίγκου αισθάνεται αδικημένη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ