Ελλαδα

Δύο νέα περιστατικά οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά 2 και 13 ετών στην Ελλάδα

Τα στοιχεία του ΕΟΔΥ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δύο νέα περιστατικά ηπατίτιδας σε παιδιά μέσα σε 20 ημέρες
Δύο νέα περιστατικά ηπατίτιδας σε παιδιά μέσα σε 20 ημέρες © EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Οξεία ηπατίτιδα: Δύο νέα «πιθανά κρούσματα» σε παιδιά. Η επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Δύο νέα περιστατικά ηπατίτιδας σε παιδιά ανακοίνωσε, το μεσημέρι της Τετάρτης, ο ΕΟΔΥ.

Ειδικότερα στη χώρα μας, στο διάστημα των τελευταίων είκοσι ημερών έχουν εντοπιστεί 2 νέα περιστατικά παιδιών, τα οποία πληρούν τα κριτήρια του «πιθανού κρούσματος» οξείας ηπατίτιδας άγνωστης αιτιολογίας, σύμφωνα με τον ορισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα δύο νέα περιστατικά ηπατίτιδας σε παιδιά

«Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, μέχρι σήμερα, έχουν καταγραφεί 1010 περιστατικά οξείας ηπατίτιδας άγνωστης αιτιολογίας σε παιδιά, σε 35 χώρες του κόσμου. Στην Ευρώπη έχουν καταγραφεί 484 περιστατικά, εκ των οποίων τα 272 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται σταθερή μείωση των περιστατικών διεθνώς.

Στη χώρα μας, στο διάστημα των τελευταίων είκοσι ημερών έχουν εντοπιστεί 2 νέα περιστατικά παιδιών, τα οποία πληρούν τα κριτήρια του «πιθανού κρούσματος» οξείας ηπατίτιδας άγνωστης αιτιολογίας, σύμφωνα με τον ορισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

«Το πρώτο περιστατικό αφορά ένα παιδί δύο ετών που παρουσίασε πυρετό και γαστρεντερικά συμπτώματα και το άλλο περιστατικό παιδί 13 ετών με πυρετό και εξάνθημα.

Από τον εργαστηριακό έλεγχο διαπιστώθηκαν αυξημένες τρανσαμινάσες >500 IU/ml, χωρίς να τεκμηριώνεται λοίμωξη ή άλλη αιτία που να δικαιολογεί την αύξηση αυτή. Τα παιδιά νοσηλεύτηκαν, βελτιώθηκαν και εξήλθαν από το νοσοκομείο σε άριστη κατάσταση. Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί στη χώρα μας 14 περιστατικά, τα οποία πληρούν τα κριτήρια του "πιθανού κρούσματος" οξείας ηπατίτιδας άγνωστης αιτιολογίας σε παιδιά».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ