Ελλαδα

«Τουρισμός για Όλους»: Δείτε ΕΔΩ τα τελικά αποτελέσματα - Τι ισχύει με τη δεύτερη κλήρωση

Αναλυτικά τα ποσά - Μέχρι πότε μπορεί να εξαργυρωθεί το voucher - Τι δεν καλύπτει

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τουρισμός για Όλους, αποτελέσματα και δικαιούχοι. Ενημέρωση με e-mail. Τι ισχύει με τη δεύτερη κλήρωση και το voucher των 150 ευρώ.

Οι δικαιούχοι που κληρώθηκαν στο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» θα ενημερωθούν με e-mail για τα τελικά αποτελέσματα. Ήδη, πάντως, έχουν αναρτηθεί από σήμερα Τετάρτη (27/7) νωρίς το μεσημέρι οι οριστικοί πίνακες με τους 200.000 δικαιούχους που προέκυψαν μέσα από την κλήρωση και θα λάβουν το voucher των 150 ευρώ. Για τα αποτελέσματα στο tourism4all.gov.gr πατήστε ΕΔΩ.

Όσοι δεν ήταν τυχεροί και δεν κληρώθηκαν, θα έχουν μια ακόμη ευκαιρία, καθώς μια δεύτερη κλήρωση για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» αναμένεται να γίνει στα τέλη Σεπτεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ανακοινώσει ότι διπλασιάζονται τα κονδύλια και οι δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους».

Τουρισμός για Όλους - Ποιοι δικαιούχοι μπαίνουν στη δεύτερη κλήρωση

Στη νέα αυτή κλήρωση στο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» αναφέρθηκε η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη. Όπως είπε, σε αυτήν θα συμπεριληφθούν οι επιπλέον 200.000 αιτούντες του προγράμματος για φθηνές διακοπές με το voucher των 150 ευρώ.

Διευκρινίζεται ότι στη δεύτερη κλήρωση δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο όσοι έχουν ήδη κάνει την αίτηση στο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους». Συνολικά οι αιτήσεις έφθασαν το 1,2 εκατομμύρια.

Τουρισμός για Όλους και αποτελέσματα - Πού και πώς θα δείτε τα αποτελέσματα

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, τα αποτελέσματα στο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» είναι διαθέσιμα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα tourism4all.gov.gr. Αναφορικά με το voucher των 150 ευρώ διευκρινίζεται:

  1. Η εξαργύρωση μπορεί να γίνει σε όλα τα ξενοδοχεία της χώρας.
    Δεν ισχύει για εισιτήρια και εστίαση.
    Η τράπεζα θα ενημερώσει τον δικαιούχο για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει για την ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού.

Τουρισμός για Όλους - Αναλυτικά τα ποσά του voucher

Σε σχέση με το προηγούμενο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους», φέτος ισχύουν τα ακόλουθα για τους δικαιούχους:

  1. Αυξημένη επιδότηση 150 ευρώ ανά δικαιούχο (από 120 ευρώ που ήταν πέρυσι).
    Ειδική πρόβλεψη για υψηλότερη επιδότηση 200 ευρώ για ΑμεΑ με αναπηρία άνω του 67%
Ζαχαράκη για πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους»: Φέτος η κάρτα είναι άυλη και καλύπτει άμεσα το κατάλυμα

«Φέτος η κάρτα είναι άυλη και καλύπτει άμεσα το κατάλυμα που χρησιμοποιεί ο δικαιούχος. Το πρόγραμμα "Τουρισμός για όλους" που είχε όριο ατομικού εισοδήματος 16.000 ευρώ και όριο και οικογενειακού εισοδήματος 28.000 ευρώ, συν 1.500 ευρώ για κάθε παιδί, και Τετάρτη θα αναρτηθούν οι πίνακες με τους δικαιούχους αλλά θα λάβουν και email προσωπικά ο καθένας τους» ανέφερε η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.

Και πρόσθεσε ότι τα χρήματα θα πιστωθούν το προσεχές χρονικό διάστημα στους δικαιούχους, υπογραμμίζοντας ότι θα δοθούν νέες αναλυτικές οδηγίες. Υπενθυμίζεται ότι το voucher των 150 ευρώ από το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» μπορεί να εξαργυρωθεί μέχρι και τον Ιούνιο του 2023.