Ελλαδα

Μητροκτονία στη Θεσσαλονίκη: Τι είπε ο δράστης στις αρχές για την πράξη του

Σοκάρουν τα πρώτα στοιχεία από την ιατροδικαστική μελέτη

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το σπίτι όπου σημειώθηκε η μητροκτονία στη Θεσσαλονίκη
Το σπίτι όπου σημειώθηκε η μητροκτονία στη Θεσσαλονίκη © thestival

Η νέα μητροκτονία στη Θεσσαλονίκη, η ομολογία του μητροκτόνου και η ιατροδικαστική έκθεση.

Στη Θεσσαλονίκη νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τη μητροκτονία. Θύμα αυτήν τη φορά μια 84χρονη γυναίκα, την οποία δολοφόνησε ο γιος της. Ο 59χρονος ομολόγησε την πράξη του στους αστυνομικούς. Η μητροκτονία στη Θεσσαλονίκη σημειώθηκε στο Ξηροχώρι Χαλκηδόνας το πρωί της Τρίτης (26/7).

Μητέρα και γιος έμεναν στο ίδιο σπίτι και συγκεκριμένα σε μονοκατοικία. Η ηλικιωμένη γυναίκα αντιμετώπιζε δυσκολία στην κίνηση και προβλήματα όρασης. Τραγική φιγούρα ο δεύτερος γιος της οικογένειας, ο οποίος αντίκρισε νεκρή τη μητέρα του και ειδοποίησε την αστυνομία.

Ο 59χρονος μητροκτόνος στη Θεσσαλονίκη προσήχθη το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης από αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών Θεσσαλονίκης έπεσε σε αντιφάσεις και ομολόγησε τελικά την αποτρόπαια πράξη του.

Θεσσαλονίκη: Νέα μητροκτονία - 59χρονος σκότωσε την μητέρα του | 27/07/2022 | ΕΡΤ

Μητροκτονία στη Θεσσαλονίκη - Τι σκότωσε με τα χέρια του - Τα ευρήματα του ιατροδικαστή

Ο δράστης σκότωσε την ηλικιωμένη, προκαλώντας της θανατηφόρα χτυπήματα με τα χέρια του. Τα πρώτα στοιχεία από την ιατροδικαστική έρευνα για τη μητροκτονία στη Θεσσαλονίκη είναι αποκαλυπτικά για το άγριο έγκλημα. Ο μητροκτόνος προκάλεσε στην 84χρονη μητέρα του:

  • θλαστικές κακώσεις στο πρόσωπο,
  • θλαστικές κακώσεις στη δεξιά τραχηλική και στερνική χώρα και
  • τραύμα στην αριστερή μετωπιαία χώρα.

Τι είπε στην ομολογία του ο μητροκτόνος της Θεσσαλονίκης - Τη σκότωσε για ένα ποτήρι νερό

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος έχει ιστορικό ψυχικής ασθένειας και εξάρτησης από αλκοόλ. Όπως είπε στους αστυνομικούς στην ομολογία του, όταν σκότωσε τη μητέρα του, σκόπευε να τη θάψει, παρακάμπτοντας τις διαδικασίες, ώστε να κρύψει το έγκλημα.

Περιγράφοντας τη μητροκτονία στη Θεσσαλονίκη, ο 59χρονος είπε ότι γύρω στις 03:00 τα ξημερώματα η ηλικιωμένη μητέρα του τον ξύπνησε και του ζήτησε ένα ποτήρι νερό. Εκείνος φέρεται να εκνευρίστηκε και άρχισε να τη χτυπά στο κεφάλι με ένα μπουκάλι. Στη συνέχεια την πάτησε στο στέρνο με το πόδι και της έσφιξε με τα χέρια τον λαιμό. Στη συνέχεια πήγε να ξανακοιμηθεί. Όταν ξύπνησε, διαπίστωσε ότι η 84χρονη ήταν νεκρή.

Μητροκτονία στο Ξηροχώρι

«Μου είπε θα σκοτώσει τη μάνα μας και μετά εμένα» δήλωσε ο αδελφός του μητροκτόνου στη Θεσσαλονίκη

«Μου είπε θα σκοτώσει τη μάνα μας και μετά εμένα» ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις ο αδελφός του μητροκτόνου, που βρήκε νεκρή τη μητέρα τους στη μονοκατοικία στο Ξηροχώρι Χαλκηδόνας. Όπως είπε, η απόφασή του να φύγει για λίγο από το σπίτι, προκειμένου να της αγοράσει φαγητό, αποδείχθηκε μοιραία.

«Την κοιτούσε και αυτός, την κοιτούσα και εγώ. Λέω ας πάω να της πάρω ένα σάντουιτς να την ταΐσω. Μετά από μισή ώρα την "καθάρισε"» είπε στους δημοσιογράφους. Και γνωστοποίησε ότι οι εντάσεις και τα ξεσπάσματα βίας από τον μητροκτόνο ήταν συχνά.

Thestival.gr Αδερφός μητροκτόνου στο Ξηροχώρι Θεσσαλονίκης
Μητροκτονία στη Θεσσαλονίκη - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο μητροκτόνος

Ο 59χρονος μητροκτόνος οδηγείται στον εισαγγελέα. Κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο και ενδοοικογενειακή βία, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Η αστυνομική έρευνα για τη νέα μητροκτονία στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται σε εξέλιξη. Σημειώνεται ότι ο 59χρονος είχε νοσηλευτεί πρόσφατα σε ψυχιατρείο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ