Ελλαδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Απορρίφθηκε το αίτημα Μιχαλολιάκου για αναβολή

Πότε θα συνεχιστεί η δίκη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
nikos-mixaloliakos-metagogi-filaki.jpg
© EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων απέρριψε σήμερα το αίτημα αναβολής που υπέβαλε μέσω του συνηγόρου του ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Στις 28 Σεπτεμβρίου 2022 θα συνεχιστεί η δίκη της Χρυσής Αυγής αφού το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, απέρριψε σήμερα, το αίτημα αναβολής που υπέβαλε μέσω του συνηγόρου του ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Κατά την τρίτη κατά σειρά συνεδρίαση στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κάθισαν τέσσερις κατηγορούμενοι. Ανάμεσά τους και ο Ιωάννης Λαγός, ο οποίος και πάλι δήλωσε πολιτικός κρατούμενος.

Να σημειωθεί πως και σήμερα υπήρξε ένταση μέσα στη δικαστική αίθουσα όταν οι συνήγοροι έκαναν λόγο για «δικονομική αταξία», κάτι που οδήγησαν την πρόεδρο να καλέσει τους αστυνομικούς και να ζητήσει να επιβληθεί η τάξη, προκαλώντας έτσι ακόμα μεγαλύτερη ένταση. Οι υπερασπιστές διαμαρτυρήθηκαν έντονα φωνάζοντας «ντροπή» και «να φέρετε τα ΜΑΤ», ενώ και ο Κ. Παπαδάκης σχολίασε πως «η αστυνομία δεν είναι για τους συνηγόρους».

Ακολούθως, το δικαστήριο διέκοψε προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Εκείνη τη στιγμή, ωστόσο, σημειώθηκε φραστικό επεισόδιο μεταξύ του Δ. Παπαδέλη, δικηγόρου του Νικ. Μιχαλολιάκου, και της Μάγδας Φύσσα, με την πλευρά της τελευταίας να φωνάζει «μην απειλείς».

Το κύριο αντικείμενο της σημερινής διαδικασίας ήταν η αναβολή που είχε ζητήσει η πλευρά του Νίκου Μιχαλολιάκου καθώς ο δικηγόρος Δημ. Παπαδέλης προσκόμισε ιατρική βεβαίωση σύμφωνα με την οποία ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής από τις 6 Ιουνίου 2022 νοσηλεύεται πάσχων από σύνδρομο post Covid-19 και βρίσκεται σε πρόγραμμα αποκατάστασης εργοθεραπείας, λογοθεραπείας και αυτοεξυπηρέτησης. Επίσης, γίνεται αναφορά σε έκπτωση αντανακλαστικών, για ικανοποιητική επικοινωνία, αν και ελλειμματική, καθώς και ότι ο ασθενής χρήζει 3-4 μήνες νοσηλείας για την αποκατάσταση του.

«Ο άνθρωπος δεν ξέρει την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου. Είναι ένας κατηγορούμενος που αδυνατεί να διαβάσει την απόφαση σε βάρος του και ζητάμε να υπερασπιστεί τον εαυτό του σε δεύτερο βαθμό. Γίνεται λόγος αυτές τις ημέρες για το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Δυο μήνες στη ΜΕΘ και τον φωνάζουν να δικαστεί. Έχει κενά μνήμης, χάνει τον ειρμό των σκέψεων του. Πως θα μου πει την υπερασπιστική γραμμή που θέλει να ακολουθήσουμε; Πως θα τον υπερασπιστώ;» αναρωτήθηκε ο Δημ. Παπαδέλης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ