Ελλαδα

Μαγιορκίνης: «Ξεκινά η συρρίκνωση της πανδημίας στην Ελλάδα»

Έχει πέσει ο δείκτης της μεταδοτικότητας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kosmos-athina

Η πανδημία στην Ελλάδα αρχίζει να συρρικνώνεται, δήλωσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης. Γιατί είχαμε έξαρση των κρουσμάτων.

Για την πανδημία κορωνοϊού στην Ελλάδα μίλησε ο επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γκίκας Μαγιορκίνης. Σε δηλώσεις του σήμερα το πρωί στο MEGA το μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας τόνισε:

«Στη σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, ο αριθμός των κρουσμάτων θα παρουσιάσει μείωση, γύρω το 15% με 20% πιο κάτω. Εισερχόμαστε στη φάση της συρρίκνωσης, γεγονός που έχει ξεκινήσει εδώ και δύο εβδομάδες γιατί έχει πέσει ο δείκτης της μεταδοτικότητας. Αυτό θα φέρει και επιπέδωση στις διασωληνώσεις, με τον αριθμό τους να μην ξεπερνά τις 150».

Για την έξαρση στα κρούσματα κορωνοϊού, που παρατηρήθηκε την προηγούμενη περίοδο, ο κ. Μαγιορκίνης εξήγησε: «Η έξαρση του κορωνοϊού κατά τους καλοκαιρινούς μήνες οφείλεται κυρίως στις μεταλλάξεις 4 και 5 που έχουν δημιουργηθεί».

«Όσοι είναι πάνω από 70 ετών, πρέπει να κάνουν την τέταρτη δόση του εμβολίου τώρα, γιατί μειώνει την πιθανότητα νόσησης κατά 98%» ανέφερε επίσης.

Αναφορικά με το «long covid» ο Γκίκας Μαγιορκίνης είπε ότι για τους πολίτες που τους ταλαιπωρούν επί μακρόν τα συμπτώματα της νόσησης, υπάρχουν τα ιατρεία «long covid», όπου οι πολίτες μπορούν να απευθυνθούν για βοήθεια.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ