Ελλαδα

Φωτιά στη Λέσβο: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες (βίντεο)

Νύχτα θρίλερ για να μην καούν σπίτια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στα Βατερά της Λέσβου η φωτιά έφθασε στα σπίτια
Στα Βατερά της Λέσβου η φωτιά έφθασε στα σπίτια © EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ

Η φωτιά στη Λέσβο μαίνεται για τρίτο 24ωρο. Η πυρκαγιά κατέστρεψε σπίτια και παραθαλάσσιες εγκαταστάσεις. Μάχη να την ελέγξουν δίνουν οι πυροσβέστες.

Στη Λέσβο ο πύρινος εφιάλτης συνεχίζεται. Η φωτιά συνεχίζει να καίει, με τους πυροσβέστες να δίνουν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, προκειμένου να μην καούν σπίτια. Χιλιάδες στρέμματα δάσους και καλλιεργειών έχουν γίνει στάχτη.

Με το πρώτο φως της ημέρας σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα. Η εικόνα από τα πύρινα μέτωπα του νησιού είναι καλύτερη, ωστόσο οι καταστροφές είναι μεγάλες.

Η μάχη με την πυρκαγιά στα βουνά της νότιας Λέσβου συνεχίζεται για τρίτο 24ωρο. Πυροσβέστες, εθελοντές, εργαζομένοι στον Δήμο Δυτικής Λέσβου, κάτοικοι και επισκέπτες της περιοχής προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.

Το βράδυ που πέρασε με υπεράνθρωπη προσπάθεια οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν η φωτιά να μην μπει μέσα στα εκκενωμένα χωριά της Βρίσας στην ανατολική πλευρά της φωτιάς και Σταυρός στη δυτική πλευρά. Στόχος πλέον είναι με τη βοήθεια των αεροπυροσβεστικών μέσων, μέχρι το μεσημέρι να ελεγχθούν τα μέτωπα. «Δεν έχει αέρα, ας ελπίσουμε πως μέχρι νωρίς το απόγευμα θα έχουμε καταφέρει να ελέγξουμε τα μέτωπα» δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δυτικής Λέσβου Ανδρέας Αξής.

Λέσβος: Σε δύο μέτωπα η πυρκαγιά – Εντολή προληπτικής εκκένωσης για Βρίσα και Σταυρό | 24/7/22 | ΕΡΤ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ