Ελλαδα

Ερντογάν: «Η Ελλάδα παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάνης»

Επιμένει στους ισχυρισμούς του ο Τούρκος πρόεδρος

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάνης. Τι είπε για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου.

«Η Ελλάδα παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάνης, παραβιάζει τους όρους της» ισχυρίστηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή τη σημερινή συμπλήρωση 99 ετών από τη σύναψη της συνθήκης.

«Με την υπογραφή της συνθήκης πριν από 99 χρόνια η Τουρκία πέτυχε τα δικαιώματα της "τουρκικής μειονότητας" στη Θράκη και την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου που βρίσκονται κοντά στις τουρκικές ακτές» ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος, όπως δήλωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης.

«Το τελευταίο διάστημα η Ελλάδα συστηματικά παραβιάζει το δικαιώματα της "τούρκικης μειονότητας" άλλα "και άλλους όρους της Συνθήκης της Λωζάνης"» ισχυρίστηκε ακόμη ο Ερντογάν, συμπληρώνοντας: «Η Τουρκία παρακολουθεί όλους τους όρους της Συνθήκης της Λωζάνης».

Η συγκεκριμένη δήλωση του Ερντογάν για τη Συνθήκη της Λωζάνης έρχεται μια ημέρα μετά την απάντηση της Αθήνας στην Άγκυρα για τα μειονοτικά σχολεία στη Θράκη.