Ελλαδα

Σε κλοιό καύσωνα η χώρα - 8,6 εκατ. πολίτες αύριο θα βιώσουν θερμοκρασίες άνω των 37 βαθμών

Τα στοιχεία του Meteo

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θάλασσα στην Ελλάδα
Καύσωνας: Σε υψηλά επίπεδα βρίσκεται ο υδράργυρος © EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Καύσωνας διαρκείας στην Ελλάδα - Ο υδράργυρος χτυπάει κόκκινο με 40άρια - Η πρόβλεψη του Meteo.

Σε ισχύ βρίσκεται το έκτακτο δελτίου επιδείνωσης του καιρού, με τη χώρα να κινείται σε ρυθμούς καύσωνα, με τη θερμοκρασία σε αρκετές περιπτώσεις να ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ meteo.gr, η μέγιστη θερμοκρασία σήμερα Σάββατο θα κινηθεί στην περιοχή των 40 βαθμών, ενώ αύριο, Κυριακή, κατά τόπους θα ξεπεράσει το φράγμα των 40 βαθμών.

Στην εικόνα που ακολουθεί παρουσιάζεται η μέγιστη θερμοκρασία που αναμένεται τη Κυριακή, καθώς και ο πληθυσμός που θα επηρεαστεί ανά εύρος θερμοκρασίας. Έτσι για παράδειγμα, μέγιστες θερμοκρασίες μεταξύ 37 και 39 βαθμών θα βιώσουν περίπου 8 εκατομμύρια άνθρωποι, ενώ θερμοκρασίες 39 έως 43 βαθμών θα βιώσουν περίπου 630.000 πολίτες.

kaysonas-ellada

Σημειώνεται από το meteo.gr ότι τα δημογραφικά στοιχεία αφορούν του μόνιμους κάτοικους κάθε περιοχής ενώ οι οποιεσδήποτε μετακινήσεις (πχ λόγω θερινών διακοπών) που μεταβάλλουν πρόσκαιρα τους κατά τόπους πληθυσμούς, δεν λαμβάνονται υπόψη.

Η πρόγνωση του καιρού για αύριο Κυριακή (24/07)

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, αύριο, Κυριακή, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και πρόσκαιρα στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και οι μέγιστες τιμές της στα ηπειρωτικά θα φτάσουν τους 39 με 40 βαθμούς, ενώ σε περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς και της Πελοποννήσου τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου θα φτάσει τους 36 με 38 βαθμούς, στα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 35 με 37 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για Δευτέρα και Τρίτη

Τη Δευτέρα και την Τρίτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά ηπειρωτικά την Τρίτη, ωστόσο στις πεδινές περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Στερεάς οι τιμές της θα διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα.

Σε κλοιό καύσωνα όλη η χώρα - Πού θα σημειωθούν οι μεγαλύτερες θερμοκρασίες | 23/07/2022 | ΕΡΤ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ