Ελλαδα

Φωτιές στην Ηλεία: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες - Καλύτερη η εικόνα στα πύρινα μέτωπα

Τα εναέρια μέσα επιχείρησαν μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πυροσβέστες επιχειρούν σε δασική πυρκαγιά
Πυροσβέστες επιχειρούν σε δασική πυρκαγιά © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Μαίνονται οι πυρκαγιές στην Ηλεία, με τους πυροσβέστες να συνεχίζουν την κατάσβεση κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η Ηλεία δοκιμάζεται από τις πυρκαγιές, με τους πυροσβέστες να επιχειρούν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας για να περιορίσουν τις φωτιές που παραμένουν σε εξέλιξη. Με τα εναέρια μέσα να αποχωρούν μόλις έπεσε το σκοτάδι, οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν την επιχείρηση κατάσβεσης.

Η κατάσταση και στα τρία πύρινα μέτωπα είναι καλύτερη, με τους πυροσβέστες να εκτιμούν ότι εφόσον δεν αλλάξουν οι καιρικές συνθήκες, τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα με το πρώτο φως της ημέρας, όταν επιστρέψουν τα εναέρια μέσα.

Οι φωτιές σε Άγναντα και Τραγανό Ηλείας έχουν περιοριστεί, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος. Όσον αφορά στο τρίτο πύρινο μέτωπο στην περιοχή της Βάρδας, ο αντιπεριφερειάρχης είπε ότι τα εναέρια μέσα πραγματοποίησαν συνεχείς ρίψεις, περιορίζοντας την έκταση της φωτιάς. Υπενθυμίζεται ότι μέσα στην ημέρα εστάλη μήνυμα 112 για εκκένωση του οικισμού Πηγάδι, καθώς οι φλόγες έφθασαν μια ανάσα από κατοικίες.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική, στην Ηλεία επιχειρούν 115 πυροσβέστες με 36 οχήματα, καθώς και τέσσερα πεζοπόρα τμήματα. Από αέρος επιχείρησαν κατά διαστήματα 6 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Πολύτιμη η συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σημειώνεται ότι σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Πυρκαγιές στην Ηλεία - Βίντεο από την επιχείρηση κατάσβεσης

Καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας οι πυροσβέστες έδωσαν σκληρή μάχη με τις φλόγες, έχοντας τη διαρκή υποστήριξη από αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Ηλεία | Ανεξέλεγκτη η φωτιά στα άγναντα - Στα πρώτα σπίτια οι φλόγες
Μεγάλη πυρκαγιά στα Άγναντα Ηλείας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ