Ελλαδα

Ελένη Γερασιμίδου: Κάηκε το σπίτι της στην Παλλήνη από τη φωτιά - Η αναφορά της για εμπρησμό

««Εδώ και μέρες εμπρηστές είχαν βάλει στόχο την Παλλήνη»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το σπίτι της Ελένης Γερασιμίδου την Παλλήνη έχει υποστεί ζημιές από τη φωτιά
Το σπίτι της Ελένης Γερασιμίδου την Παλλήνη έχει υποστεί ζημιές από τη φωτιά

Η Ελένη Γερασιμίδου και ο Αντώνης Ξένος επλήγησαν από τη φωτιά. Κάηκε στο σπίτι τους στην Παλλήνη. Η καταγγελία για εμπρησμό.

Η Ελένη Γερασιμίδου και ο σύζυγός της, Αντώνης Ξένος, είδαν το σπίτι τους να έχει καεί στην Παλλήνη. Η μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε στην Πεντέλη βρίσκεται πλέον σε ύφεση, ωστόσο προκάλεσε πολλές καταστροφές σε σπίτια σε διάφορες περιοχές, όπως Ντράφι, Ανθούσα και Παλαιά Πεντέλη.

Όπως είπαν η Ελένη Γερασιμίδου και ο Αντώνης Ξένος, δεν έλαβαν μήνυμα από το 112 της Πολιτικής Προστασίας και πήραν την απόφαση να φύγουν μόνοι τους τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (20/7), προκειμένου να μην εγκλωβιστούν από τις φλόγες που πλησίαζαν απειλητικά.

«Στις 4 τα ξημερώματα μας έπνιξε ο καπνός και φύγαμε από το σπίτι κατ’ απαίτηση της κόρης μας. Σε λίγη ώρα πήρε τηλέφωνο μια γειτόνισσα που παρέμεινε εδώ, ενώ θέλαμε να την πάρουμε μαζί, και μας είπε ότι το σπίτι μας καίγεται. Δεν μπορέσαμε να έρθουμε κατά εδώ, δεν μας άφηναν» ανέφερε η Ελένη Γερασιμίδου για τη φωτιά και το σπίτι της στην Παλλήνη που κάηκε.

Και πρόσθεσε: «Μας βοήθησε ο πρόεδρος της περιοχής μας και, με συγχωρείτε δεν ψάχνω την ευκαιρία για να το πω, αλλά όλοι μου οι σύντροφοι. Είναι και εδώ με το σύνθημα μας, "ο λαός σώζει τον λαό" και αυτό είναι αλήθεια. Ο κ. Κούτρας δεν είναι σύντροφος αλλά είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος που έκανε ότι μπορούσε και έφερε την υδροφόρα.».

Μεγάλες ζημιές από τη φωτιά στο σπίτι της Ελένης Γερασιμίδου στην Παλλήνη

«Μπορεί να έχει σωθεί το υπόγειο και ο πρώτος όροφος αλλά όλα τα άλλα είναι κατεστραμμένα. Ρούχα, βιβλία… Αυτό μας πονάει πάρα πολύ. Μην το συζητάτε πως είναι τα υπόλοιπα, κατάμαυρα. Δεν θέλω να σας βάλω μέσα γιατί μπορεί να πέσει κάτι» ανέφερε ακόμη.

«Εδώ πρέπει να έρθει πραγματογνώμονας για να μας πει αν μπορούμε να κατοικήσουμε. Έχει υποστεί τεράστιες ζημιές. Είναι οι κόποι μιας ζωής» κατέληξε η Ελένη Γερασιμίδου.

«Εμείς είδαμε την φωτιά και φύγαμε. Είδαμε πως δεν ερχόντουσαν τα πυροσβεστικά μέσα και φύγαμε για να μην εγκλωβιστούμε. Στην περιοχή έγινε απόπειρα εμπρησμού δυο φορές. Χθες το μεσημέρι κάποιοι προσπάθησαν να βάλουν φωτιά στο Μουσικό Γυμνάσιο, όπου μένουμε κοντά, αλλά την έσβησαν. Το ίδιο είχε συμβεί και πριν τρεις ημέρες στον ίδιο δρόμο από την απέναντι πλευρά. Άρα η περιοχή ήταν στόχος εδώ και μέρες. Καταστραφήκαμε, μιλάμε για τις οικονομίες μιας ζωής.

» Ποιος θα μας αποζημιώσει όλους εμάς που καταστραφήκαμε; Τι θέλανε; Να γίνει κι εδώ Μάτι που θυσιάστηκαν 200 ψυχές. Ντροπή σε όλους» ανέφερε από τη μεριά του ο Αντώνης Ξένος, σύζυγος της Ελένης Γερασιμίδου για το σπίτι τους στην Παλλήνη που κάηκε από τη μεγάλη φωτιά η οποία ξεκίνησε στην Πεντέλη και επεκτάθηκε σε Ντράφι, Ανθούσα και Γέρακα μεταξύ άλλων.

Φωτιά στο σπίτι της Ε. Γερασιμίδου - Μάχη για την κατάσβεσή της

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ