Ελλαδα

Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Πεντέλη

Πού υπάρχουν μικρές εστίες

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Πεντέλη
Πυρκαγιά στην Πεντέλη © EUROKINISSI/ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Φωτιά στην Πεντέλη: Σε ύφεση η πυρκαγιά - Παραμένουν ενεργές οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής. 

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά της Πεντέλης, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το Συντονιστικό όργανο της Πολιτικής Προστασίας. Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο αλλά οι δυνάμεις εξακολουθούν να εργάζονται για να σβήσουν όλες τις μικροεστίες, αλλά και για να εξαλείψουν τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων.

Εν προκειμένω, κυβερνητικές πηγές μεταδίδουν την εικόνα ότι μικρές εστίες παραμένουν σε Διώνη, Δασαμάρι και ακόμη μικρότερες σε Ανθούσα, Πανόραμα Παλλήνης και Ντράφι.

Σε Διώνη και Δασαμάρι, έως και λεωφόρο Μαραθώνος τα ενεργά μέτωπα

Πολύ ισχυρές δυνάμεις και 19 εναέρια μέσα συνεχίζουν να επιχειρούν για τον πλήρη έλεγχο της πυρκαγιάς. Σε όλη την υπόλοιπη περίμετρο της πυρκαγιάς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ενεργές εστίες.

Βάσει της συγκεκριμένης ενημέρωσης, το έργο των Πυροσβεστών συνδράμουν στελέχη Πολιτικής Προστασίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εθελοντές του Πυροσβεστικού Σώματος, ιδιώτες εθελοντές και εθελοντικές οργανώσεις.

Επιπλέον, σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν η Ελληνική Αστυνομία, η οποία συνεχίζει την επιτήρηση των περιοχών και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι Ένοπλες Δυνάμεις και οι Δασικές Υπηρεσίες που συνδράμουν στη διάνοιξη ασφαλών ζωνών και λωρίδων, ενώ τα νοσοκομεία της Αττικής ήταν και είναι σε απόλυτη ετοιμότητα, όπως και το ΕΚΑΒ.

Ο ΔΕΔΔΗΕ επιθεωρεί και αποκαθιστά ήδη τις βλάβες που παρουσιάστηκαν στο δίκτυο του και τις κολώνες που κάηκαν.

Όπως ενημερώνουν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές, όλες οι φάσεις των επιχειρήσεων πραγματοποιήθηκαν και συνεχίζουν να πραγματοποιούνται υπό το συντονισμό της διυπουργικής ομάδας (task force) Πολιτικής Προστασίας.

Καταστροφές περιουσιών από τη φωτιά

Φωτιά στην Πεντέλη: Με εγκαύματα τρεις πολίτες στο «Γεννηματάς» - Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

Σε ετοιμότητα για τυχόν εγκαυματίες από την φωτιά έχει τεθεί το νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» από χθες, Τρίτη 19 Ιουλίου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το νοσοκομείο, προσήλθαν συνολικά τρεις εγκαυματίες. Συγκεκριμένα, στην εφημερία της 19/7/2022, προσήλθαν συνολικά τρεις ασθενείς που αφορούσαν την Πλαστική Χειρουργική, από τη πυρκαγιά που ξεκίνησε από την Πεντέλη. Πρόκειται για δύο άνδρες 54 και 35 ετών και μία 28χρονη γυναίκα.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου:

O ασθενής Μ.Ε. ετών 54 προσήλθε με ιδίο μέσο από την πυρκαγιά στο Γέρακα, με εκτεταμένα εγκαύματα συνολικής εγκαυματικής επιφάνειας 60% της ολικής επιφάνειας σώματος, κυρίως επιπολής και κατά τόπους εν τω βάθει μερικού πάχους, που αφορούσαν το πρόσωπο, άνω και κάτω άκρα άμφω, και κορμό. Λόγω της σοβαρότητας των εγκαυμάτων ο ασθενής εισήχθη στη Μονάδα Εγκαυμάτων και η κατάσταση του ασθενούς είναι σταθερή.
Ασθενής Α.Ν. θήλυ, 28 ετών, από την περιοχή της Πεντέλης, προσήλθε λόγω εισπνοής καπνού, και μετά τη διενέργεια των ενδεδειγμένων βάσει πρωτοκόλλου εξετάσεων και παρακλινικού ελέγχου, αποφασίστηκε η διακομιδή στο Γ.Ν Σωτηρία για πνευμονολογική εκτίμηση λόγω της φύσης του εισπνευστικού εγκαύματος. Ωστόσο η ασθενής αρνήθηκε ενυπογράφως την διακομιδή της με ΕΚΑΒ και ανέφερε ότι θα μεταβεί από τους συνοδούς της στο Γ.Ν Σωτηρία.
Ασθενής Β.Γ. άρρεν 35 προσήλθε με ΕΚΑΒ από τη Πεντέλη λόγω θερμικών εγκαυμάτων εν τω βάθει μερικού πάχους συνολικής επιφανείας 18%, σε κεφαλή, ΑΡ βραχίονα, ΔΕ κνήμη, και ΑΡ κάτω άκρο. Έγινε σύσταση για εισαγωγή στην κλινική Πλαστικής Χειρουργικής ωστόσο ο ασθενής αρνήθηκε ενυπογράφως και θα προσέλθει σήμερα για επανεξέταση στο εξωτερικό ιατρείο Πλαστικής Χειρουργικής.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ